• Cezpoľný beh - obvodné kolo

          • Dňa 30. 9. 2014 sa naši žiaci pod vedením Mgr. Miroslava Brveníka zúčastnili na obvodnom kole cezpoľného behu. Súťaž sa konala na ZŠ Rozkvet v Považskej Bystrici. Na súťaži sa zúčastnilo 15 škôl. Družstvo našich chlapcov skončilo na 10. mieste a družstvo dievčat na 14. mieste.        Vysledky_jednotlivcov.pdf 

        • Orion florbal cup - staršie žiačky
          • Orion florbal cup - staršie žiačky

          • V pondelok dňa 24. 3. 2014 sa naše staršie žiačky pod vedením pána učiteľa Brveníka zúčastnili na okresnom kole Orion florbal cupu. V prvom zápase prehrali s favoritkami zo ZŠ Dolná Maríková, ktoré naozaj hrali podstatne lepšie. Potom sa ale zmobilizovali a zvíťazili nad ZŠ Slovanská 2:0. Vďaka výhre bojovali nakoniec o konečné 3. miesto so ZŠ Stred. Zápas ale prehrali 1:4. Napokon tak obsadili konečné 4. miesto. Na florbalovej súťaži sa žiačky zúčastnili po prvý krát a určite nás nezahanbili. Našu školu reprezentovali: Martina Lednická, Simona Kuzmuková, Valéria Vančová, Lucia Beranová, Veronika Štedráková - 9.A, Lenka Špániková, Simona Hradňanská, Petra Kardošová, Mária Krajčoviechová - 8.A, Monika Eglyová, Kristína Domanická a Daniela Čelková - 8.B.

        • Orion florbal cup - starší žiaci
          • Orion florbal cup - starší žiaci

          • V pondelok dňa 17. 3. 2014 sa naši žiaci pod vedením pána učiteľa Brveníka zúčastnili na okresnom kole Orion florbal cupu starších žiakov. Spolu 11 prihlásených škôl bolo rozdelených do troch kvalifikačných skupín, z ktorých štyri najlepšie postúpili do finále. Naši žiaci boli v kvalifikačnej skupine C spolu so ZŠ SNP, ZŠ svätého Augustína a domácim Gymnáziom, kde sa turnaj konal. V prvom zápase sme sa stretli so ZŠ sv. Augustína a zvíťazili sme 4:2. K víťazstvu nám pomohli dva góly Patrika Sádeckého strelené z vlastnej polovice ihriska. Ďalší zápas hralo Gymnázium so ZŠ SNP a prehralo v ňom 0:2. Potom sme hrali so ZŠ SNP my. V úvode sme po chybe brankára mali možnosť trestného strieľania, no nevyužili sme ho. Potom nás súper jednoznačne svojou hrou predčil a vyhral 4:0. Následne ZŠ sv. Augustína bez problémov porazilo Gymnázium 3:0. Náš posledný zápas sme hrali proti Gymnáziu. Súper nás poriadne potrápil a ujal sa vedenia 1:0. No neskôr sme si vyvinuli trvalý tlak a otočili stav na konečných 4:1. V poslednom zápase porazila ZŠ sv. Augustína ZŠ SNP 4:2. Zamotané celkové poradie kvalifikácie sa pri rovnosti bodov 3 tímov rozhodovalo podľa skóre. Čierny Peter napokon zostal v našich rukách a do finále turnaja postúpili ZŠ SNP a ZŠ sv. Augustína. Naši florbalisti skončili o skóre tretí pred posledným Gymnáziom.       vysledky(1).pdf

        • Ľudské práva
          • Ľudské práva

          • Malá olympiáda ľudských práv
            Žiaci sa učia o ľudských právach na občianskej náuke aj iných predmetoch, preto sme preskúšali ich vedomosti, pozornosť, ale aj všímavosť.Keďže sú žiaci ešte deti, otázky boli zamerané na práva detí.
             
            A tu sú výsledky:
             
            5.A
            1. miesto: Patrícia Bolegová
            2. miesto: Katarína Vančová
            3. miesto: Peter Sádecký
             
            6.A
            1. miesto: Veronika Lednická
            2. miesto: Daniela Kardošová, Daniela Krabáčová, Ema Tkáčová
            3. miesto: Ivan Sádecký, Peter Čelko, Michaela Čelková, Nikola Jaholčíková                 
                          
            7.A
            1. miesto:  Valéria Jakubská
            2. miesto: Jana Lednická, Soňa Motlová
            3. miesto: Bronislava Mišúrová
        • ValentFest – celoslovenská súťaž v speve populárnej piesne - 2. a 3. miesto
          • ValentFest – celoslovenská súťaž v speve populárnej piesne - 2. a 3. miesto

          • Dňa 14. februára 2014 sa v Prievidzi konal  2. ročník celoslovenskej speváckej súťaže.Cieľom je objavovať nové spevácke talenty, podporiť rozvoj a uplatnenie ich speváckych kvalít v oblasti interpretácie populárnej hudby. Na peknom 2. mieste sa umiestnila v 1. kategórii : 10 – 14 rokov Miriam Slyšková, žiačka 5.A triedy. Na treťom mieste v tej istej kategórii skončil Ivan Sádecký zo 6.A triedy. Žiakov pripravila Mgr. Ivana Špániková. Víťazom gratulujeme a prajeme, aby im to naďalej pekne spievalo!             

        • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN - školské kolo
          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN - školské kolo

          • Vyhodnotenie recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín 2014

            5.3.2014 sa uskutočnila recitačná súťaž v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Tento rok je to už 60. výročie jej vzniku. Na súťaži sa zúčastnilo 33 recitátorov. 20 v prednese poézie a 13 v prednese prózy.Do poroty sme pozvali aj spisovateľku Ing. Boženu Dobrovičovú-Záriečsku, ktorá sa veľmi ochotne ujala svojej úlohy. Okrem nej v porote zasadli aj pani riaditeľka Mgr. Naďa Kováčiková, Mgr. Iveta Slížová, Mgr.Jana Urbanová, Mgr. Helena Lednická a Mgr. Zuzana Dižová.

            Výsledky

            POÉZIA

            1. kategória 1. – 3. ročník

            1. miesto Linda Lednická, 2. A

            2. miesto Dominik Bolega, 2. A

            3. miesto Ladislav Krabáč, 2. A

            PRÓZA

            1. kategória 1. – 3. ročník

            1. miesto Vanesa Lednická, 2. A

            2. miesto Dominika Lapúniková, 1. A

            3. miesto Adela Sádecká, 3. A

            POÉZIA

            2. kategória 4. – 6. ročník

            1. miesto Alica Kvaššayová, 6. A

            2. miesto Ema Tkáčová, 6. A

            3. miesto Adriána Haviarová, 6. A

            PRÓZA

            2. kategória 4. – 6. ročník

            1. miesto Veronika Lednická, 6. A

            1. miesto Adam Haviar, 4. A

            2. miesto Mária Lapúniková, 6. A

            3. miesto Daniela Kardošová, 6. A

            POÉZIA

            3. kategória 7. – 9. ročník

            1. miesto Bronislava Mišúrová, 7. A

            2. miesto Matúš Ďurek, 9. A

            3. miesto Monika Eglyová, 8. A

            PRÓZA

            3. kategória 7. – 9. ročník

            1. miesto Valéria Jakubská, 7. A

            2. miesto Margaret Kalvasterová , 7. A

            3. miesto Milan Tarnek, 8. B

            Knihy, diplomy a ceny recitátorom odovzdala na vyhodnotení pani riaditeľka, ktorá im poďakovala za účasť a popriala im úspechy v ďalších súťažiach. Víťazi, ktorí sa umiestnili na prvých miestach, budú našu školu reprezentovať v okresnom kole dňa 2.4.2014 v CVČ v Považskej Bystrici.

        • Deti z ŠKD v knižnici
          • Deti z ŠKD v knižnici

          • Deti z ŠKD v knižnici
            Marec je už tradične vnímaný ako mesiac knihy.Preto deti z nášho školského klubu už v pondelok 3.3. zavítali so svojou pani vychovávateľkou a praktikantkou do školskej knižnice. Dozvedeli sa, že 10.3.1796 sa narodil a 16.3.1880 zomrel Matej Hrebenda, slovenský národný buditeľ, ktorý ako kníhkupec rozširoval slovenské a české knihy. Na jeho počesť a pamiatku bol Marec - mesiac knihy prvýkrát vyhlásený v roku 1955 ako snaha o udržanie a podporenie trvalého záujmu o knihy. A malí čitatelia veru nesklamali. So záujmom si listovali v knižkách a tie najzaujímavejšie si aj požičali. Dúfame, že z nich vyrastú zanietení čitatelia, ktorým čítanie nebude robiť problémy.
        • Orion Florbal Cup
          • Orion Florbal Cup

          • V stredu dňa 26. 2. 2014 sa žiaci našej školy pod vedením pána učiteľa Brveníka zúčastnili na okresnom kole v Orion florbal cupe mladších žiakov. Všetky prihlásené školy boli rozdelené do troch kvalifikačných skupín. Z každej skupiny postúpila víťazná škola do finále. Naši žiaci boli v skupine A spolu so ZŠ Nemocničná a ZŠ Dolná Maríková. Hoci sa naši žiaci držali statočne, prehrali žiaľ oba svoje zápasy. Najskôr s domácou ZŠ Nemocničná 2:5 a potom aj so ZŠ Dolná Maríková v pomere 3:6. V poslednom zápase porazila Dolná Maríková Nemocničnú 8:4 a postúpila do finále okresu.

            Našu školu reprezentovali: Peter Harant - 7. A, Ivan Sádecký, Lukáš Čelko, Miroslav Svorada - 6. A, Filip Král, Jaroslav Matejička - 5. A a Patrik Danek - 4. A. Našim najlepším strelcom bol Ivan Sádecký s 3 gólmi.

            Všetkým zúčastneným patrí pochvala.

    • Kontakty

      • Základná škola Domaniža 103
      • Domaniža103 018 16 Domaniža Slovakia
      • Mgr. Miroslav Brveník
      • Mgr. Zuzana Dižová
      • 042/4394541 - ekonómka 0911 439 454 - riaditeľ
      • 36125814
      • 2021612010
      • Pondelok: do 15,00 - konzultačný deň pre rodičov po dohode s učiteľom Utorok: do 15,00 - Mgr. Dižová Zuzana Streda: do 15,00 - Mgr. Brveník Miroslav Štvrtok: do 15,00 - Mgr. Kovačovičová Daniela Piatok: do 15,00 - Augustínová Alena
    • Prihlásenie