• Zober loptu nie drogy
          • Zober loptu nie drogy

          • Skončili  sa na našej škole aktivity zamerané na drogovú prevenciu. Každý si mohol vybrať podľa svojho záujmu a bolo naozaj z čoho. Svoje  sily si žiaci zmerali vo florbale , minifutbale, kotúľanej vybíjanej a stolnom tenise. Súťaže si pripravili pre I. stupeň členovia žiackeho parlamentu a tak heslo: „ Zober loptu, nie drogu!“ sme určite splnili.

            Záver patril súťažiam učitelia – žiaci. Súperilo sa vo vedomostiach i v športe. Pani riaditeľka viedla svoje družstvo v súťaži Milujeme Slovensko a pani zástupkyňa vo florbale. Obe družstvá nad žiakmi zvíťazili, ale určite sa to o rok môže zmeniť.

            Momentky si pozrite v našej fotogalérii.

        • 1. miesta v okresnom kole postupovej súťaže v streľbe zo vzduchových zbraní
          • 1. miesta v okresnom kole postupovej súťaže v streľbe zo vzduchových zbraní

          • 8.11.2013 sa naši žiaci pod vedením vedúcich krúžkov Petra Sádeckého a Ľubomíra Kardoša, zúčastnili okresného kola postupovej súťaže na M SR škôl v športovej streľbe zo vzduchových zbraní. Strieľalo sa na strelnici v Domaniži. Oplatilo sa :-). Naši žiaci obsadili všetky prvé miesta.

              

            Vkategórii mladší žiaci:

            1. miesto - Tomáš Sádecký

            3. miesto - Svorada Miroslav

            Vkategórii starší žiaci:

            1. miesto - Patrik Sádecký

            Vkategórii mladšie žiačky:

            1. miesto - Dominika Kostelánska

            Vkategórii staršie žiačky:
             
            1. miesto - Valéria Vančová
             
            2. miesto - Veronika Štedráková
             
            Vkategórii družstvá starší žiaci:
             
            Martina Lednická, Valéria Vančová, Patrik Sádecký
             
            Vkategórii družstvá mladší žiaci:
             
            Dominika Kostelánska, Tomáš Sádecký, Miroslav Svorada
             
            Všetkým účastníkom srdečne blahoželáme a držíme palce v ďalšej súťaži.
             
          • Posedenie so staršími občanmi

          • Prvý novembrový pondelok venovali v našej obci starším občanom – deduškom a babičkám. Ako každý rok, ani teraz nechýbali na stretnutí naši žiaci s programom. Najskôr pobavili všetkých naše deviatacke babky a dedko, ktorí si  poklebetili o všetkých udalostiach, ktoré sa v dedine stali a zaspomínali si na svoje mladé časy. Potom sa predstavili žiaci s básňami, piesňami a tancom. Záver patril ľudovým piesňam, ktoré si  s deťmi zaspievalo aj obecenstvo. Spoločne sme strávili pekné jesenné popoludnie. Foto: https://zsdomaniza.edupage.org/album/?

          • Martin na bielom koni verzus škola v bielom

          • Príde na bielom koni? Nepríde na bielom koni?

            Dnes sa už na Martina a jeho bieleho koňa spoľahnúť nedá, tak sme sa ho na našej škole pokúsili privolať. Ako? Nuž – všetci sme prišli v bielom oblečení. V triedach i zborovni sa všetci cítili trochu ako v nemocnici, či u lekára, všade sa to belelo. Snehové vločky sme síce neprivolali, ale nevadí. Dobrá nálada a úsmev nám vydržali celé dopoludnie. A už teraz začíname rozmýšľať: Aký deň si dáme nabudúce? 

        • 1. miesto - Volejbalový turnaj učiteľov a priateľov školy
          • 1. miesto - Volejbalový turnaj učiteľov a priateľov školy

          •     

            V pondelok 28.10.2013 sa v ZŠ Hájik uskutočnil už tradičný turnaj učiteľov a priateľov školy vo volejbale. Tento rok nám šlo o získanie putovného pohára. Predchádzajúce dva roky sme skončili na prvom mieste a preto sme museli :-) zvíťaziť aj tento rok aby bol pohár náš.

            Po príjemnom privítaní na pôde školy sa slova ujala pani riaditeľka. Všetkých nás privítala a zaželala nám veľa športových úspechov.

            V prvom zápase sme sa stretli  s  Muškami ZŠ Hájik, kde sme zvíťazili, čo nás naštartovalo.

            V druhom zápase sme nastúpili proti ZŠ Rajecké Teplice a v nervy drásajúcom zápase sme nakoniec zvíťazili a už sme sa pripravovali, že pohár bude náš. .

            Posledný zápas bol bojom s Katolíckou školou Rajec. Zvíťazili sme a preto sme si domov odniesli zlatý víťazníý pohár a iné ocenenia.

            Po skončení turnaja sme si posedeli v príjemnom prostredí a  o rok sa tešíme na ďalšiu spoločnú akciu.

            Ďakujeme všetkým účastníkom.

          • Podujatie školskej knižnice k Medzinárodnému dňu kníh 28.októbra 2013

          •     

            Počet účastníkov:

            - výstava kníh spojená s predajom:          210

            -  výchovný koncert Hviezdy v prachu:    193

            - beseda s regionálnou spisovateľkou:    153

            Spolu účastníkov: 556

                       Pri príležitosti Medzinárodného dňa knižníc sme k 28.10 2013 v našej škole pripravili pre žiakov podujatie na tohtoročnú tému Brána do života.

                         Výstava kníh spojená s predajom 14. – 18.10.2013

            Na výstave kníh si žiaci s veľkým záujmom pozreli v priestoroch školy množstvo kníh, ktoré predstavili pracovníčky predajne USIP z Považskej Bystrice. Knihy s rôznou tematikou vkusne naaranžovali a ponúkali na listovanie i čítanie. Mnohým záujemcom poradili a pomohli vybrať vhodnú knižku. Mnohé deti sa vyjadrili, že našli darček pre svojich blízkych pod vianočný stromček. Okrem žiakov a učiteľov výstavu navštívili aj rodičia a obyvatelia obce.

            Výchovný koncert Hviezdy v prachu 28.10.2013

            V kultúrnom dome v našej obci bol pre žiakov pripravený výchovný koncert Hviezdy v prachu. Tam videli boj dobra a zla a boj pracovitosti s lenivosťou. Herecké duo z divadla zo Žiliny ukázalo na živote viacerých významných svetových osobností / I.Newton, S. Jobs, J.K. Rowlingová, Z. Chára/ význam vzdelania, pracovitosti a húževnatosti v živote človeka.

            Beseda s regionálnou spisovateľkou 29.10.2013

            Poslednou zastávkou bola beseda s našou regionálnou spisovateľkou Ing. Boženou Dobrovičovou-Záriečskou, ktorá sa deťom predstavila ako spisovateľka, recitátorka a výborná rozprávačka príbehov zo života. Deti jej zaspievali a odmenili jej pútavé rozprávanie nadšeným potleskom. Na konci besedy nasledovala autogramiáda a zápis do školskej kroniky.

        • Školské kolo Technickej olympiády
          • Školské kolo Technickej olympiády

          • V uplynulom týždni naši žiaci riešili školské kolo Technickej olympiády. Žiaci uplatňovali nadobudnuté vedomosti pri riešení testov. Do súťaže sa zapojilo celkovo 45 žiakov zo 6. až 9. ročníka. Víťazmi sa stali v kategórii A Michal Čelko z 8. B a Patrik Sádecký z 8. A. V kategórii B Pavol Kardoš zo 7. A. Táto trojica bude reprezentovať našu školu na obvodnom kole v Považskej Bystrici.

            Vysledkova_listina_skolskeho_kola_TO.pdf

          • Deň zdravej výživy

          •  

             

             

             

             

             

             

            V stredu 16. októbra si naši žiaci niesli do školy neobvyklé pomôcky na vyučovanie.  V aktovkách by ste našli lopáriky, misky, uhorky, rajčiny, papriky, jablká, hrušky, banány, hrozno – jednoducho rôznu zeleninu a ovocie.

            Pretože  16. október je Svetovým dňom zdravej výživy, rozhodli sme sa, že urobíme niečo pre svoje zdravie aj my. Cez posledné vyučovacie hodiny sa každá trieda premenila na „minikuchyňu“ a žiaci spolu so svojimi triednymi učiteľmi sa pustili do prípravy chutných a hlavne zdravých šalátov z ovocia alebo zeleniny. Celá škola sa krásne rozvoňala a všetkým sa zbiehali slinky na tie dobroty. Najskôr bolo treba všetko očistiť, nakrájať a zamiešať.  A potom už prišla chvíľa najočakávanejšia – ochutnávka. Samozrejme, všetko,  čo si žiaci v triedach pripravili, to si aj pekne zjedli. Mnohí sa nezabudli podeliť aj s inými triedami, či s pani riaditeľkou a ostanými zamestnancami školy. Všetci odchádzali domov spokojní a sýti. 

            Určite každý pozná nejaký dobrý recept na zdravý zeleninový alebo ovocný šalát. My pridáme jeden náš – špeciálny školský recept – na dobrú triedu. Skúšame si ho pripravovať každý deň a, verte nám, je dobrý a funguje. Nechajte sa inšpirovať i vy.

             Recept na zdravú triedu

              1 hromadu vedomostí

            ·         1 vrecko trpezlivosti

            ·         1 veľké balenie chuti do práce

            ·         2 a viac pomocných rúk

            ·         2 litre pozornosti

            ·         1 liter zmyslu pre humor

            ·         1 balenie čerstvej dobrej nálady

            ·         spoluprácu podľa potreby, šikovnosť a vytrvalosť podľa zváženia

            Postup:

            Pomocou trpezlivosti a pomocných rúk očistíme, preberieme a rozdelíme hromadu vedomostí. Pridáme chuť do práce, šikovnosť, vytrvalosť a všetko dobre premiešame. Po lyžičkách prilievame pozornosť a zmysel pre humor. Všetko pekne obalíme spoluprácou a strategicky rozmiestnime po celej triede.
            Posypeme dobrou náladou a za zvuku melódie školského zvončeka podávame v kruhu školskej rodinky a spoločne postupne odjedáme.
            Pri dobrom uskladnení nám vydrží až do konca školského roka.

        • Futbalový turnaj
          • Futbalový turnaj

          • V utorok 15. 10. sa 14 našich žiakov zúčastnilo na finále obvodného kola futbalovového turnaja Coca Cola Školský pohár. V sprievode pána učiteľa Brveníka sa vydali na futbalové ihrisko v Plevníku, kde sa turnaj konal. V zápasoch trvajúcich 2 x 15 minút sa stretli s výbermi ZŠ Nemocničká, ZŠ Plevník - Drienové a ZŠ Školská. Po skončení turnaja sa všetci tešili z 2. miesta.       Tu si môžete pozrieť kompletné výsledky -  vysledky.pdf

    • Kontakty

      • Základná škola Domaniža 103
      • Domaniža103 018 16 Domaniža Slovakia
      • Mgr. Miroslav Brveník
      • Mgr. Zuzana Dižová
      • 042/4394541 - ekonómka 0911 439 454 - riaditeľ
      • 36125814
      • 2021612010
      • Pondelok: do 15,00 - konzultačný deň pre rodičov po dohode s učiteľom Utorok: do 15,00 - Mgr. Dižová Zuzana Streda: do 15,00 - Mgr. Brveník Miroslav Štvrtok: do 15,00 - Mgr. Kovačovičová Daniela Piatok: do 15,00 - Augustínová Alena
    • Prihlásenie