• OZNAM

          • Milí rodičia,

            dňa 28.6.2024 o 8:30 je slávnostné ukončenie školského roka. V tento deň po odovzdaní vysvedčení žiaci odchádzajú domov. ŠKD NEBUDE V PREVÁDZKE.

          • Oznam vedúcej ŠJ

          • Vážení stravníci a rodičia,


            každý stravník sa musí prihlásiť na stravu 09-12/2024 prostredníctvom zápisného lístka a návratky, pokiaľ súhlasí s použitím dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa.

            V prípade, ak nedoručíte túto návratku zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať.

            Zápisný lístok a návratku si nájdete na stránke školy.

            Termín odovzdania: zariadenie školskej jedálne do 30.06.2024

            Zapisny_listok_ZS_2024.docx

            Zapisny_listok_dospeli(1).docx

            Navratka-_rodic(1).docx

            Ďakujem.

            S pozdravom Bc. Miroslava Bezdedová, vedúca ŠJ.

          • Varenie gulášu 5.A + 6.A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Varenie gulášu 5.A + 6.A.

            Žiaci 5.A a 6.A získali deň voľna za najčistotnejšie triedy počas celého školského roka. Spoločne si navarili guláš, zašportovali a strávili pekný oddychový deň.

            Mgr. Gabriela Špániková, Mgr. Ivana Špániková

          • Futbal - 1. miesto

          • Dňa 25.6.2024 sa naši chlapci 8. a 9. ročníka zúčastnili na futbalovom turnaji, ktorý sa konal v Považskej Bystrici na futbalovom štadióne. Na poslednej športovej súťaži tohto školského roka, v konkurencii šiestich škôl si chlapci vyrovnanými výkonmi vybojovali krásne 1.miesto a získali putovný pohár CVČ. V zostave hrali Martin Špánik, Lukáš Kučík, Tomáš Krčmárik, Andreas Pavlik, Šimon Baláž, Michal Čelko, Richard Bednár a v bráne výborne zachytal a podržal celé družstvo Jožko Jaholčík. Chlapcom ďakujeme za výborné výkony a vzornú reprezentáciu našej školy.

            Žiakov pripravil: Mgr. Branislv Galko

          • Super kamarátka všetkých žiakov

          • Kto je takou super kamarátkov pre všetkých? Počas školského roka ju navštívilo mnoho žiakov, dokonca niektorí za ňou pravidelne chodili každý deň. Obzerali si ju, obdivovali, tešili sa s ňou, ona im poradila, poučila ich v mnohých veciach, vedela ich zaujať i potešiť. 
            Aj keď nie je veľkého vzrastu,  pre nás je taká akurát, pretože je veľká svojim obsahom. Je plná rozmanitých, zaujímavých, malých i veľkých ... A čoho vlastne? No predsa KNIŽIEK! Reč je o našej školskej knižnici. Môžete v nej nájsť rozprávky, príbehy, povesti, básničky, encyklopédie i kopec ďalších zaujímavostí. Vďaka nej prežijete romantické chvíle, zažijete dobrodružstvo, precestujete neznámymi krajinami, spoznáte zaujímavé zvieratá či rastliny, vyriešite zopár záhad, pomôžete zachrániť opustené zvieratká i nájsť im nový domov. Ak sa chcete príjemne báť, pobaviť sa alebo si len obohatiť svoju myseľ, ste na správnom mieste.
                          Naša školská knižnica sa stále teší z veľkého záujmu detí. Nie je to len kvôli novým knižkám, ktoré vďaka vedeniu školy, Rade rodičov, ale i Vás samotných stále pribúda, za čo sme všetkým nesmierne vďační. Niektoré knižky sú skrátka také dobré, že si ich radi čítame znova a znova. V tomto školskom roku svoj domov načas opustilo až 1 313 kníh. A niektoré z nich opakovane. Aj tento rok bola vyhlásená súťaž o najlepšieho čitateľa alebo čitateľku školy. Tento rok sa nimi stali Ľubko Dzurek z 2.A triedy, ktorý sa stal najlepším čitateľom 1.stupňa. Počas školského roku prečítal 29 kníh zo školskej knižnice. Druhým víťazom bola Ivanka Vančová z 9.A, ktorá sa stala najlepšou čitateľkou 2.stupňa s prečítanými 25-timi knihami. Srdečne im gratulujeme a veríme, že ich knižná odmena im bude spríjemňovať aj chvíle prázdnin.
                          Vieme, že odmenu nemôžu dostať všetci, pre nás je však víťazom každý, ktorý svoj voľný čas venoval aj čítaniu. Tento rok deti často využívali na čítanie oddychové zóny na chodbách, kde mali k dispozícii aj voľne dostupné knihy či časopisy. Deti na 1.stupni vo veľkom využívali aj triedne knižnice, ktoré sa stali príjemnou konkurenciou školskej knižnice.

            Měsíc knihy – www.msjilove.cz

            Milí čítatelia a čitateľky. Naša školská knižnica praje všetkým veľa krásnych šťastných okamihov  s tou správnou knižkou a nádherné prázdniny. A v septembri sa na Vás všetkých opäť teší Vaša super kamarátka. V jej mene Vás zdravia školské knihovníčky.                                                       

          • ENGLISHSTAR 2024

          •  

            Ani tento rok sme si nenechali ujsť príležitosť zúčastniť sa medzinárodnej súťaže Englishstar.

            ENGLISH STAR je medzinárodná súťaž v anglickom jazyku pre žiakov základných škôl. Jej hlavným poslaním je propagovať a popularizovať anglický jazyk ako vyučovací predmet, ale aj zábavnou formou motivovať žiakov k učeniu angličtiny, k úspešnému riešeniu písomných testov a skúšok.
            V súťaži si môžu žiaci zábavnou formou porovnať svoje vedomosti s rovesníkmi z iných škôl, predviesť okoliu svoje schopnosti a dosiahnuť za ne uznanie.

            https://englishstar.sk/wp-content/uploads/cache/2017/01/englishstar_logo/4197316285.png               Tento školský rok za z našej školy rozhodlo zapojiť 63 žiakov od 1. až po 9. triedu. Súťažilo sa v 9-tich kategóriách:
            Star 1 – žiaci 1. ročníka ZŠ,

            Star 2 – žiaci 2. ročníka ZŠ,

            Star 3 – žiaci 3. ročníka ZŠ,

            Star 4 – žiaci 4. ročníka ZŠ,

            Star 5 – žiaci 5. ročníka ZŠ,

            Star 6 – žiaci 6. ročníka ZŠ,

            Star 7 – žiaci 7. ročníka ZŠ,

            Star 8 – žiaci 8. ročníka ZŠ,

            Star 9 – žiaci 9. ročníka ZŠ.

                           Každý účastník si odniesol diplom a 50 z nich dokonca diplom so zlatou medailou. Až 6 žiakov dosiahlo 100%. Všetci zúčastnení dostali darčeky a tí najlepší aj knihu za skvelú reprezentáciu školy.  

                           Naši domanižskí žiaci zabojovali a ukázali, akí sú šikovní a že ich angličtina naozaj baví. Pre nás sú určite „Stars“ (hviezdy). My sme na nich hrdí a všetkým srdečne gratulujeme. Už teraz sa tešíme na budúcoročnú Englishstar.  J

                                                                    Zapísala Mgr. Jana Urbanová

          • Deň projektov v 4.A

          • 13.06. 2024 žiaci odprezentovali svoje práce na tému: Moje záľuby. Zaujíma nás: šport, cestovanie, lego, záhradná technika, liečivé byliny, zvieratká, ľudské telo, motorky, bicykle....


            Akciu pripravila triedna učiteľka Mgr. Daniela Kovačovičová

          • Floorbalový turbaj

          • Dňa 4.6.2024 sa uskutočnil florbalovy turnaj zmiešaných družstiev tried 2.stupňa našej školy. Triedy boli rozdelené na mladších žiakov - 5.,6.,7.ročník a starších žiakov - 8.,9.ročník. V jednotlivých kategóriach hrali triedy systémom každý s každým. Víťazi kategórii hrali medzi sebou o 1. a 2.miesto. Druhí v poradí v jednotlivých kategóriách hrali o 3. a 4. miesto.

            Chlapci a dievčatá si odohrali pekný turnaj plný emócii a bojovnosti. Každý podal v turnaji svoj najlepší výkon. Konečné poradie: 1. miesto - 8.A, 2. miesto - 7.A, 3. miesto - 9.A, 4. miesto - 6.A, 5.miesto- 5.A. Ďakujeme všetkým triedam za účasť.

            Súťaž zorganizoval: Mgr. Branislav Galko

          • 3.A na dopravnom ihrisku

          • Dňa 6.6. 2024 si utvrdili vedomosti z dopravnej výchovy, techniku jazdy na bicykli a pravidlá cestnej premávky žiaci 3.A.

            Akciu zorganizovala triedna učiteľka Mgr. Janka Jaššová a pani asistentka Bc. Alžbeta Sádecká.

          • Turnaj učiteľov v plážovom volejbale

          • Dňa 7.6.2024 si naši učitelia zahrali plážový volejbal v Považskej Bystrici. Turnaja sa zúčastnilo 5 škôl z Považskej Bystrice - ZŠ Nemocničná, ZŠ Stred, Šiesta ZŠ, Piata ZŠ.  Víťazstvo vybojovala naša základná škola a vyhrali sme pekné 1. miesto.

            Našu školu reprezentovali: Dušan Paholík, Veronika Lapšová, Beáta Dúbravcová, Alena Augustínová, Jan Lapšo, Gabriela Špániková

    • Kontakty

      • Základná škola Domaniža 103
      • Domaniža103
        018 16 Domaniža
        Slovakia
      • Mgr. Miroslav Brveník
      • Mgr. Zuzana Dižová
      • 042/4394541 - ekonómka
        0911 439 454 - riaditeľ
      • 36125814
      • 2021612010
      • Pondelok: do 15,00 - konzultačný deň pre rodičov po dohode s učiteľom
        Utorok: do 15,00 - Mgr. Dižová Zuzana
        Streda: do 15,00 - Mgr. Brveník Miroslav
        Štvrtok: do 15,00 - Mgr. Kovačovičová Daniela
        Piatok: do 15,00 - Augustínová Alena
    • Prihlásenie