• Čaro Vianoc - aranžovanie - 1. miesta

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čaro Vianoc - aranžovanie.

            14.12. sa 6 žiačok našej školy zúčastnilo súťaže v aranžovaní "ČARO VIANOC" v Centre voľného času v Pov. Bystrici. 36 žiakov súťažilo v dvoch vekových kategóriách. V kategórii A žiaci 1.- 5. ročníka, v kategórii B žiaci 6.- 9. ročníka. Aranžmány boli rozdelené do troch skupín. 1. Stolový aranžmán 2. Adventný veniec 3. Veniec na okno,dvere. Našim dievčatám sa v slušnej konkurencii podarilo obsadiťô

            v kategórii A:

            Stolový aranžmán Anna Haviarová 2.A trieda 1. miesto

            Adventný veniec Laura Čelková 2.A trieda 1. miesto

            Závesný aranžmán Vivien Štofaňáková 5. A trieda 1. miesto.

            v kategórii B:

            Adventný veniec Adela Tkáčová 9. A 1. miesto

            Stolový aranžmán Dominika Marková 9.A trieda 2. miesto

            Ucastnícky diplom si odniesla z CVČ aj Klaudia Konušíková zo 6. A triedy.

            Žiačky na súťaž pripravila Mgr. Mária Tkáčová. Súťažiacim blahoželáme.

          • Zmeny v školskom stravovaní od 01.01.2024

          • Vedúca školskej jedálne oznamuje:

            • od nového roka sa strava bude dať odhlasovať a prihlasovať najmä cez aplikáciu Strava VIS Plzeň s.r.o.  Stiahnuť si ju môžete aj pomocou QR kódu.
            • Odhlasovanie/prihlasovanie bude možné najneskôr deň vopred do 13.00 hod.
            • Ranné odhlasovanie sa pre ZŠ ruší úplne.
            • V prípade potreby bude stále možnosť odhlasovania stravy cez telefonický kontakt.
            • Informácie ohľadom novej aplikácie sú v priloženom linku https://vissk.sk/produkty/strava-sk/
            • Prihlasovacie údaje do mobilnej aplikácie (https://app.strava.cz/ ) sú vždy vo forme:

                          priezvisko.meno ( všetko malým písmom a bez diakritiky)

                          heslo bude nový VS, ktorý bude platiť aj pre platbu stravy

                          (staré variabilné symboly budú neplatné).

                          Číslo jedálne je 60931.

            • Nové VS žiaci obdržia v najbližších dňoch.
            • Momentálne čipy budú zatiaľ platné.
            • Nové čipy, ktoré bude treba v budúcnosti nakúpiť už však budú drahšie, takže v prípade straty už nebude rodič platiť 2€ ale 5,50€ za nový čip.

                                                                         Bc. Miroslava Bezdedová, ved. ŠJ Domaniža

          • Národný projekt POP III

          • Národný projekt Podpora pomáhajúcich profesií 3 je zameraný na financovanie podporných profesií v školstve, ktorý bude financovaný z nového Programu Slovensko, teda zo zdrojov Európskej únie. Národný projekt pomôže udržať pozície školských podporných tímov,    pedagogických asistentov, pomocných vychovávateľov v materských, základných a stredných školách, ako aj školských digitálnych koordinátorov.

            Cieľom nového projektu je stabilizovať pozície, ktoré boli doteraz financované cez rôzne projekty zo zdrojov EÚ. Preberajú sa pozície z národných projektov realizovaných v rámci rezortu školstva (projekty POP a POP II), z národného projektu, ktorý v materských školách realizoval Úrad splnomocnenca vlády pre rómske komunity (PRIM II), a projekty pomocných vychovávateľov v materských školách a pedagogických asistentov financovaných z Plánu obnovy a odolnosti SR. Pokračovať bude na školách aj pozícia školského digitálneho koordinátora.

            Projekt je nastavený na postupné preklápanie pozícií do financovania zo štátneho rozpočtu. V rámci štátneho rozpočtu sa plánuje navyšovanie pozícií od 1. 9. 2024 (najmä asistentské pozície) a od 1. 9. 2026 (najmä školské podporné tímy).

          • Florbal - okresné kolo - 2. miesto

          • Dňa 7.12.2023 sa v telocvični konalo finále vo florbale žiakov ZŠ. Turnaja sa zúčastnilo 6 postupujúcich škôl zo základných skupín. Na turnaji sa hralo systémom každý s každým. Naši chlapci si preniesli zo základnej skupiny jednu prehru do finále a svojím výborným výkonom a peknou hrou si zabezpečili 2. miesto v okrese. Za búrliivého povzbudzovania žiakov našej školy sa im podarilo podať obetavý výkon. Ďakujeme im za vzornú reprezentáciu a všetkým žiakom a pedagógom školy za krásnu atmosféru počas všetkých zápasov. Žiakov pripravil Mgr. Branislav Galko

          • Super Florbal DETI- Vianočný turnaj

          • Pod týmto názvom sa niesol vianočný turnaj detí vo florbale, ktorý sa uskutočnil v našej telocvični dňa 4.12.2023. Turnaj bol organizovaný pod záštitou Slovenskej florbalovej asociácie a zúčastnili sa ho žiaci 3. a 4. ročníka. Naši žiaci si zmerali sily so žiakmi zo ZŠ Nemocničná PB. Odohrali jeden zápas, ktorý trval s prestávkami 2 hodiny. Stretnutie skončilo nerozhodne a žiaci si užili zápasovú atmosféru. Ďakujeme im za reprezentáciu našej školy. Žiakov pripravil Mgr. Branislav Galko

          • Deň otvorených dverí

          • Všetkých rodičov, starých rodičov a priateľov školy pozývame na návštevu našej školy v rámci dňa otvorených dverí v štvrtok 14. 12. 2023.

          • Deň prevencie

          • Mesiac november priniesol pre našich žiakov tému drogy, ich škodlivosť, pozitíva a negatíva internetu, kyberšikana. Žiaci 4. – 9. ročníka sa snažili rôznymi výtvarnými technikami ukázať, čo narobia drogy v živote človeka. Vedeli odpovedať na zadané otázky a 10 žiakov získalo „ neskúšanku.“ Ôsmaci nezabudli na reláciu o škodlivosti fajčenia a alkoholu a pripravili rôzne súťaže s loptami pre žiakov v ŠKD. Deň prevencie prispieva každoročne k obohateniu vedomostí našich žiakov z oblasti škodlivosti drog. Hodiny s odborníkmi boli netradičné, pútavé, poučné i zábavné. Dňa prevencie sa zúčastnili pracovníčky CPPPaP z Považskej Bystrice: Mgr. Katarína Tomanová, Mgr. Alexandra Čižmárová a Mgr. Miroslava Kaníková. Siedmakov, ôsmakov a deviatakov zaujal pán Peter Prekop z organizácie Slovensko bez drog.

            Ďakujem všetkým, ktorí sa do uvedených aktivít zapojili.

             Koordinátor drogovej prevencie Mgr. Iveta Slížová

          • Jazykový WocaBee šampionát

          • Naša škola sa aj tento rok zapojila do piateho ročníka inovatívnej súťaže pre školy s názvom Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebiehala pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťažilo sa online v aplikácii na učenie slovíčok - WocaBee (čít. "vokebí").

            Z našej školy sa zúčastnilo okresného šampionátu všetkých 9 ročníkov. Z 59-tich škôl v okrese Považská Bystrica sa všetkým našim triedam podarilo veľmi pekne umiestniť. Napr. žiaci 4.A získali krásne 4.miesto, 5.A obsadila 5.miesto, či 6.A 7.miesto.
            Najväčší úspech a veľkú radosť nám urobili žiaci 3.A triedy, ktorí sa v rámci okresu Považská Bystrica umiestnili na vynikajúcom 1. mieste, vďaka čomu získali ceny a postúpili do krajského kola, kde sa im podarilo vybojovať krásne 4.miesto v Trenčianskom kraji z 27-mich tried.

            Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom.
            V súťaži sa hodnotila usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok.
            Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj naučia. Napr. v mesiaci október získala Lilien Lapšová 1.miesto v okrese a zároveň 7.miesto v kraji (44 229 nahratých WocaPoints bodov), Lucas Svoboda 2.miesto v okrese (33 421 WocaBoints) a Tobias Čelko 7.miesto v okrese Považská Bystrica.
            Každý žiak našej triedy 3.A získal počas okresného kola denne v priemere 1301 WocaPoints bodov, čo sa rovná približne 867 správnym odpovediam pri precvičovaní. V krajskom kole nahrali denne v priemere 1836 WocaPoints bodov.
            Triedy v šampionáte súťažia ako tím, takže v jazykoch sa zlepšujú skutočne všetci žiaci a slovíčka sa naučia vrátane správnej výslovnosti.
            Aplikácia WocaBee navyše pracuje s každým žiakom individuálne za pomoci umelej inteligencie a žiaci si ju môžu spustiť na mobile, tablete či počítači.

            Tou najdôležitejšou výhrou však je zlepšenie jazykových vedomostí našich žiakov a ich motivácia k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe mimoriadne dôležité.
            Sme veľmi radi, že na našej škole dávame priestor moderným technológiám a učíme cudzie jazyky inovatívnym spôsobom, ktorý žiakov baví a prináša im skutočné výsledky!

            Žiakov pripravili: Mgr. Janka Urbanová, Mgr. Janka Betinská, Mgr. Jana Motlová

          • Florbal chlapci - 2.miesto

          • Dňa 1.12.2023 sa uskutočnil v telocvični druhý tohtoročný florbalový turnaj chlapcov ZŠ. Naši chlapci si v postupovej skupiny B zmerali sily so žiakmi zo 6.ZŠ a 1.ZŠ z PB a so žiakmi z Pružiny. Výbornými výkonmi si vybojovali krásne 2. miesto a zároveň postup do okresného finále, ktoré sa uskutoční opäť v našej telocvični s ďalšími piatimi základnými školami. Chlapcom ďakujeme za výborný športový výkon a držíme im palce v okresnom kole. Žiakov pripravil Mgr. Branislav Galko

          • Florbal dievčatá

          • Dňa 29.11.2023 sa v telocvični pri ZŠ Domaniža uskutočnilo postupové kolo do okresného kola vo florbale dievčat. Turnaja sa zúčastnilo 5 družstiev, ktoré si zmerali sily a kvality. Naše dievčatá skončili na poslednom mieste, ale aspoň získali cenné skúsenosti do budúcnosti. Ďakujeme im za obetavý výkon, ktorý podali v každom zápase. Žiačky pripravil Mgr. Branislav Galko

          • Techická olympiáda, okresné kolo - 1. a 3. miesto

          • Vo štvrtok 24. 11. 2023 sa naši žiaci zúčastnili na okresnom kole technickej olympiády. Konalo sa opäť v priestoroch odborných dielní SOŠ na Kmeťovej ulici v centre mesta Považská Bystrica. V kategórii A (8. a 9. ročník) našu školu reprezentovala dvojica Tomáš Jance a Martin Špánik z 9.A. V kategórii B (5. – 7. ročník) súťažil za našu školu Matúš Špánik zo 7. A.

            Aj vo svojom 14. ročníku bola technická olympiáda tradične rozdelená na teoretickú a praktickú časť. Teoretickú časť predstavovali testy, ktoré všetci žiaci vypracovávali samostatne. Praktickú časť robili žiaci v kategórii B samostatne. V kategórii A už ale žiaci pracovali vo dvojiciach. V kategórii A žiaci vyrábali stierku a v kategórii B brúsidlo na ceruzky. Hodnotilo sa dodržanie rozmerov, kvalita opracovania jednotlivých dielov, správna realizácia jednotlivých pracovných postupov, funkčnosť, kreativita a estetická úroveň výrobkov.

            Po spočítaní bodov a vyhodnotení výsledkov skončili Tomáš Jance a Martin Špánik na 3. mieste a Matúš Špánik sa stal víťazom.

            Chlapcom gratulujeme a ďakujeme, za ich snahu pri reprezentácii našej školy. Matúš Špánik ako víťaz kategórie B postúpil na krajské kolo, ktoré sa bude konať vo februári.

            =MB=

          • Regionálne kolo stolného tenisu - 2. miesto

          • Štvrtok 16.11.2023 bol pre našu školu opäť úspešný deň, kedy sa dievčatá našej školy Kardošová Ema, Paholíková Alžbeta, Paholíková Magdaléna a Nováková Alexandra zúčastnili regionálneho kola stolného tenisu dievčat v Považskej Bystrici. Vo vyrovnaných zápasoch nakoniec obsadili pekné 2. miesto. Blahoželáme.

            Žiačky pripravila: Mgr. Viera Paholíková

          • Okresné kolo stolného tenisu - 1. miesto

          • Dňa 10.11.2023 sa žiaci našej školy Špánik Martin, Kučík Lukáš, Čelko Dominik, Svoboda Lukas, Kardošová Ema, Paholíková Alžbeta, Paholíková Magdaléna a Nováková Alexandra zúčastnili okresného kola stolného tenisu v Považskej Bystrici. Chlapci boli rozdelení do troch skupín. Aj keď hrali veľmi vyrovnane, nepodarilo sa im postúpiť do semifinále. Dievčatá postúpili vo svojej skupine ďalej a vo finále sa im podarilo zdolať súperiace školy a skončili na 1. mieste. Tým si zaručili postup na regionálne kolo. Víťazom blahoželáme a držíme palce v ďalšej súťaži.

            Žiakov pripravila: Mgr. Viera Paholíková

          • Ponuka albumu na triedne fotky

          • Ponuka albumu na fotky, do ktorého sa dajú ukladať triedne fotky od prvého do deviateho ročníka. Záujem o album žiaci môžu nahlásiť triednym učiteľom.

          • Celoslovenská súťaž iBobor - 1. miesto

          • 6. až 10.11.2023 prebiehala na školách celoslovenská informatická súťaž iBobor. V rámci celého Slovenska súťažilo 129 965 žiakov. Našu školu reprezentovali žiaci 3. až 9. ročíka.

            V kategórii DROBEC súťažili žiaci 3. ročníka:

            Úspešní riešitelia v tejto kategórii boli:

            • Michal Vančo        
            • Lilien Šimková       
            • Šimon Paholík

            V kategórii BOBRÍK súťažili žiaci 4. a 5. ročníka:

            Úspešní riešitelia boli:

            • Sabina Stálová1.miesto v rámci SR, tiež získala najviac bodov v rámci celej školy  
            • Sofia Toporová       4.A
            • Daniel Moščovič    5.A
            • Ema Čelková           5.A
            • Matúš Hlaváč         4.A
            • Roman Politzer      5.A
            • Šimon Medek         5.A
            • Tobias Čelko           5.A
            • Patrícia Dzureková   5.A
            • Miloš Jurkech         5.A
            • Vivien Štofaňáková   5.A
            • Alžbeta Čelková     5.A
            • Nella Briestenská  5.A
            • Zara Čelková           5.A
            • Martina Lednická  5.A
            • Zdenka Kardošová    4.A

            V kategórii BENJAMÍN súťažili žiaci 6. a 7. ročníka:

            Úspešné riešiteľky boli:

            • Magdaléna Paholíková 6.A
            • Mária Hamarová 7.A

            Posledná kategória boli KADETI, kde súťažili žiaci 8. a 9. ročníka.

            Úspešní riešitelia v tejto kategórii boli:

            •          Tomáš Krčmárik    8.A

            •          Sofie Medková       8.A

            •          Jozef Jaholčík        9.A

            •          Lukáš Kučík            9.A

             

            Úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme a všetkým zúčastnením žiakom patrí poďakovanie za reprezentáciu školy na celoslovenskej súťaži.

            Žiakov pripravili: Mgr. Gabriela Špániková, Mgr. Janka Jaššová, Mgr. Janka Urbanová

          • Futbal dievčatá - regionálne kolo - 2. miesto

          • Dňa 14.11.2023 sa náš víťazný tím z okresného kola vo futbale dievčat zúčastnil regionálneho kola v Považskej Bystrici. Dievčatá si zmerali sily s víťazkami z púchovského a ilavského okresu. S dievčatami z Dubnice nad Váhom vyhrali, ale rovnaký úspech sa im nepodarilo zopakovať s púchovskými futbalistkami. Skončili na peknom 2. mieste. Ďakujeme im za úspešnú reprezentáciu našej školy. Na súťaž žiakov pripravili Mgr. Branislav Galko, Mgr.Ivana Ševčíková.

          • Deň vojnových veteránov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň vojnových veteránov.

            Deň 11.11. je známy ako Deň vojnových veteránov. V tento deň sa skončila jedna z najväčších katastrof v dejinách - 1.svetová vojna. Pamiatku sme si uctili pietnou spomienkou v piatok 10.11. o 11.00 hodine v Domaniži pri pamätníku padlých hrdinov. Žiaci 9.A vyrobili symboly - červené maky, ktoré rozdávali všetkým účastníkom. Báseň Na flámskych poliach prečítala Paulínka Zacharová. Poklonou a položením smútočného venca naša škola prejavila spomienku a úctu padlým hrdinom.

            Mgr. Ivana Ševčíková