• Volejbal chlapci - okresné kolo - 1. miesto

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Volejbal chlapci.

            Pekný výsledok našich dievčat bol inšpiráciou aj pre chlapcov. Tí na svoj turnaj vo volejbale nastúpili 5.marca na ZŠ Nemocničnej v Považskej Bystrici. Okresného kola sa zúčastnili družstvá: ZŠ sv. Augustína PB, I.ZŠ Pov. Bystrica, V.ZŠ Pov. Bystrica, ZŠ Dolná Mariková a ZŠ Domaniža. Žreb nám určil trojčlennú skupinu, z ktorej sa nám po výhrach 2:0 a 2:1 nad domácou školou a ZŠ sv. Augustína podarilo postúpiť z prvého miesta.

            Vo finále sme sa stretli s V.ZŠ z Pov. Bystrice. Priebeh zápasu bol veľmi vyrovnaný, ale naši chlapci dokázali trpezlivou hrou uhrať v každom sete o pár bodíkov viac ako súper a zvíťazili 2:0. Chlapci tak obsadili 1. miesto a vybojovali si postup do regionálneho kola.

            Našu školu reprezentovali: Dominik Čelko, Tomáš Krčmárik, Tomáš Jance, Matúš Špánik, Juraj Kardoš,
            Maximilián Kardoš, Karol Porubčin, Peter Lednický a Šimon Baláž
            . Chlapcom blahoželáme.

            Žiakov pripravil Mgr. Dušan Paholík

          • Volejbal dievčatá - okresné kolo - 3. miesto

          • V posledný februárový deň sa na VII.ZŠ v Považskej Bystrici uskutočnil školský volejbalový turnaj dievčat. Okrem domáceho tímu sa do súťaže prihlásili aj dievčatá z V.ZŠ PB, ZŠ sv. Augustína, ZŠ Dolná Mariková, ZŠ Brvnište a ZŠ Domaniža.

            Naše dievčatá sa prezentovali peknou hrou, zo svojej základnej skupiny zaslúžene postúpili. V semifinále sme stretli s favoritkami turnaja - dievčatami VII.ZŠ. V tomtozápase sme podľahli kvalitnejšiemu súperovi a čakal nás súboj o 3. miesto proti ZŠ sv. Augustína. Tento zápas naše dievčatá zvládli výborne. Pekne podávali, snažili sa rozohrať si loptu na svojej strane a jednoducho zaútočiť. Konečné skóre bolo 2:0 na sety v náš prospech a do školy si dievčatá priniesli pohár za 3. miesto.

            Našu školu reprezentovali: Sára Lagínová, Marika Špániková, Nikola Bosá, Rebecca Kardošová, Zara Lea Kľučková, Sophia Šadláková, Magdaléna Paholíková a Alžbeta Paholíková. Dievčatám blahoželáme.

            Žiačky pripravil Mgr. Dušan Paholík

          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

          • Dňa 6.3.2024 sa na našej škole konalo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Súťažili všetky triedy okrem prvákov. Recitovalo sa zvlášť v kategórii poézia a próza.


            V I. kategórii súťažili ročníky 2.- 4., v II. kategórii ročníky 5. a 6. a v III. kategórii ročníky 7.- 9.
            V kategórii PRÓZA boli ocenení títo žiaci:
            I. kategória :

            1. miesto – Milan Lednický 4.A, 2. miesto - Liliana Zoleíková 2.A,
            3. miesto – Sabina Galková 4.A. V ďalších kategóriách žiaci prózu nerecitovali.


            V kategórii POÉZIA sa recitátori umiestnili takto:
            1.kategória:

            1. miesto – Šimon Paholík 3.A, 2. miesto - Noemi Benková 2.A,
            3. miesto – Jazmína Kardošová 3.A


            II. kategória:

            1. miesto – nebolo udelené, 2. miesto - Miloš Jurkech 5.A,
            3. miesto – Tamara Kudlíková 5.A


            III.kategória:

            1. miesto – Adela Tkáčová 9.A, 2. miesto Paulína Zacharová 9.A a Dominik Dižo 8.A,
            3. miesto – Solomia Marhitych 7.A


            Všetkým výhercom srdečne blahoželáme a tým, ktorí sa umiestnili na 1. mieste, prajeme veľa úspechov v okresnom kole v Považskej Bystrici.

            Žiakov pripravili pani učiteľky SJL.

          • Šaliansky Maťko - okresné kolo - 1. a 3. miesto

          • Dňa 27.2.2024 sa  v Považskej Bystrici v CVČ konalo okresné kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko. V prednese povesti našu školu reprezentovali dve žiačky.V silnej konkurencii šikovných recitátorov nakoniec získali pekné umiestnenia. Mária Porubčinová zo 6.A obsadila 3.miesto a Terézia Kardošová z 5.A triedy vybojovala 1. miesto a bude nás reprezentovať v Trenčíne v krajskom kole. Víťazkám srdečne blahoželáme a Terezke držíme palce v krajskom kole.  

            Žiačky pripravila: Mgr. Viera Paholíková

          • Jarné prázdniny

          • Jarné prázdniny - od 19.2. - 23.2.2024

            Vyučovanie po prázdninách začne v pondelok 26.2.2024

            Všetkým žiakom prajeme krásne prázdniny!

          • Naša prvá 3D tlač

          • Dňa 15.2.2024 sme vytlačili náš prvý 3D model na novej 3D tlačiarni - čiernu lamu. 3D tlač sa veľmi páčila nielen žiakom, ale i učiteľom. Mnohí takúto tlač videli prvý krát. 3D tlač sa v súčasnej dobe veľmi rozširuje a preniká do rôznych odvetví technológií.

            Tešíme sa, že na hodinách informatiky a krúžkoch budeme modelovať a následne tlačiť ďalšie pekné návrhy. Získame tak ďalšie dôležité digitálne zručnosti pre 21. storočie. 3D modelovanie tak umocňuje u žiakov lepšie kreatívne myslenie a predstavivosť.

            Mgr. Gabriela Špániková

          • ŠKOLSKÉ KOLO CHEMICKEJ OLYMPIÁDY

          • Vo štvrtok 8.februára sa na našej škole uskutočnilo školské kolo chemickej olympiády, ktorého sa zúčastnila žiačka 9.A triedy Zara Lea Kľučková. Zarka sa stala nielen úspešnou riešiteľkou, ale postúpila ďalej do okresného kola. Srdečne blahoželáme a prajeme veľa šťastia v ďalšom kole.

            Žiačku pripravila Mgr. Zuzana Obšivanová

          • ŠKOLSKÉ KOLO BIOLOGICKEJ OLYMPIÁDY

          •  V utorok 6. februára sa konalo online školské kolo biologickej olympiády v kategórii E. V oblasti zoológia sa zo žiakov v danej kategórii zúčastnila Solomiia Marhitych zo 7.A, ktorá bola nielen úspešnou riešiteľkou, ale postúpila ďalej do okresného kola biologickej olympiády v príslušnej kategórii.

            Srdečne blahoželáme a prajeme veľa šťastia v ďalšom kole.

            Žiakov pripravila Mgr. Zuzana Obšivanová

          • ​​​​​​​ VŠETKOVEDKO

          • V tomto šk.roku 2023/24 sa do celoslovenskej súťaže zapojilo 32076 detí. Každé dieťa bojovalo o titul VŠETKOVEDKO, preverením všeobecných vedomostí z rôznych oblastí - príroda, matematika,jazyk,výchovy..Z našej školy sa do súťaže zapojilo 8 prvákov, 4 druháci,7 tretiakov a 1 štvrták.

            Titul Všetkovedko získala Stella Kušnírová (1.A), Ria Špániková (1.A), Simona Sobolová (1.A), Martin Masár (1A), a Damián Špánik (3.A). 

            Titul VŠETKOVEDKOV UČEŇ získala Klára Dubovanová, Martin Stála, Sebastián Zoleík, Peter Hriňák z 1. A triedy, Alica Figurová, Filip Jurkech, Marek Marko, Laura Kušnírová z 2.A Emily Fajth, Matúš Kuciak, Lilien Lapšová, Šimon Paholík, Damián Bosý, Jazmína Kardošová z 3.A a Milal Lednický zo 4.A triedy.

            Mgr. Mária Tkáčová

          • Technická olympiáda, krajské kolo - 1. miesto

          • V stredu 7. 2. 2024 sa v Novom Meste nad Váhom konalo krajské kolo technickej olympiády. Ako víťaz okresného kola v kategórii B (žiaci 5. – 7. ročníka) sa ho zúčastnil aj Matúš Špánik zo 7.A.

            Aj krajské kolo bolo tradične rozdelené na teoretickú a praktickú časť. V teoretickej časti žiaci riešili testy a v praktickej vyrábali podľa technickej dokumentácie konkrétny výrobok. V Matúšovej kategórii to bola drevená loď. Pri výrobku sa hodnotilo dodržanie rozmerov, kvalita opracovania jednotlivých dielov, správna realizácia jednotlivých pracovných postupov, funkčnosť, kreativita a estetická úroveň výrobkov.

            Vyhodnotenie súťaže nám prinieslo obrovskú radosť, pretože Matúš sa stal vo svojej kategórii víťazom.

            V kategórii B žiaľ technická olympiáda končí krajským kolom, a tak sa Matúš bude môcť prebojovať do celoslovenského kola až v budúcich rokoch.

            Pre Matúša aj pre našu školu je víťazstvo v krajskom kole obrovský úspech a veľmi mu ďakujeme za takúto reprezentáciu našej školy.

            Vysledkova_listina_KKTO2324.pdf

            =MB=

          • Výcvik Kobukrav

          • KOBUKRAV je slovenský sebaobranný systém, ktorý zvládne úplne každý bez ohľadu na vek, váhu či fyzickú zdatnosť. Kombinuje použitie japonskej pomôcky KOBUtan a techniky pouličného boja KRAV maga. Držiteľ licencie sebaobranného systému KOBUKRAV Tibor Sklut, spolu s trojnásobným šampiónom MMA Gáborom Borárosom vám odovzdajú svoje rady, ako sa dostať aj z tých najnáročnejších situácií.

            Dňa 12.2.2024 pán Tibor Sklut žiakom 2. stupňa a učiteľom predviedol  život zachraňujúce techniky.  Deň sa kurz sebaobrany veľmi páčil. Ďakujeme.

          • 4.A na exkurzii v múzeu

          • 9.2. 2024 si žiaci vo Vlastivednom múzeu v Považskej Bystrici prezreli expozíciu krojov a fotografií, ktoré zachytávajú ľudové zvyky a tradície Slovenska.

            Akciu zorganizovala triedna učiteľka Mgr. Daniela Kovačovičová

          • Biologická olympiáda - okresné kolo - 1. miesto

          • 13.2.2024 sa žiačka Adela Tkáčová z 9.A prácou: Ľan a jeho pestovanie stala víťazkou okresného kola v kategórii C – projekt.

            Blahoželáme a prajeme veľa úspechov v krajskom kole v Partizánskom.

            Žiačku na súťaž pripravovala Mgr. Daniela Kovačovičová

          • Šaliansky Maťko - školské kolo

          • Dňa 22.1.2024 sa na našej škole konala súťaž v prednese povesti – Šaliansky Maťko. Žiaci súťažili v troch kategóriách.

            V I. kategórii /žiaci 2.-3. ročníka/ porota neudelila 1. miesto.

            Na 2. mieste sa umiestnil Matúš Kuciak z 3.A triedy. 3. miesto obsadili dvaja žiaci – Lucas Svoboda a Šimon Paholík z 3.A triedy.


            V II. kategórii / žiaci 4.- 5. ročníka/skončila na 1. mieste Terézia Kardošová, ktorá postupuje do okresného kola. 2. miesto si vybojovala Sabina Stálová a 3. miesto Šimon Medek. Umiestnení žiaci boli z 5.A triedy.


            III. kategóriu /žiaci 6.-7. ročníka/ obsadili žiačky 6.A triedy. Na 1. mieste sa umiestnila Mária Porubčinová, ktorá našu školu bude reprezentovať v okresnom kole. 2. miesto bolo udelené Natálii Lagínovej3. miesto Klaudii Konušíkovej.
            Všetkým umiestneným srdečne blahoželáme.

          • OZNAM zo školskej jedálne

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Oznamujeme Vám, že od 1. 2. 2024 sa posúva možnosť odhlasovania/prihlasovania obedov deň vopred do 14.00 hod.

            =RŠ=

          • Oznam vedúcej školskej jedálne

          • Vážení rodičia a stravníci,

             aby sme sa vyhli zbytočným nedorozumeniam a komplikáciám, chceme pripomenúť  podmienky, ktoré musia byť dodržané pri obedoch dotovanými štátom:

             -  dochádzka v škole – žiak musí absolvovať v daný deň aspoň jednu vyučovaciu hodinu

            -   odpípnutý / odobratý obed v školskej jedálni – žiak je povinný si nosiť čip a pri výdaji obeda sa odpípnuť (neodpípnutý obed sa eviduje ako neodobratý a stráca nárok na príspevok)  

            Pri nesplnení aspoň jednej z podmienok, nie je uznaná dotácia a obed bude hradený v plnej výške, čiže I. stupeň 1,70€  a II. stupeň  1,90€.

             Ďakujem za pochopenie. 

            Bc. Miroslava Bezdedová, ved. ŠJ

    • Kontakty

      • Základná škola Domaniža 103
      • Domaniža103 018 16 Domaniža Slovakia
      • Mgr. Miroslav Brveník
      • Mgr. Zuzana Dižová
      • 042/4394541 - ekonómka 0911 439 454 - riaditeľ
      • 36125814
      • 2021612010
      • Pondelok: do 15,00 - konzultačný deň pre rodičov po dohode s učiteľom Utorok: do 15,00 - Mgr. Dižová Zuzana Streda: do 15,00 - Mgr. Brveník Miroslav Štvrtok: do 15,00 - Mgr. Kovačovičová Daniela Piatok: do 15,00 - Augustínová Alena
    • Prihlásenie