• PARASPORT24 tour

          • Naša škola sa zúčastnila dňa 2.9.2021 14. ročníka skvelej športovo-charitatívnej udalosti - PARASPORT24 tour. Cyklistický pelotón zložený z hendikepovaných športovcov a známych osobností zavítal aj k nám do Domaniže. Naši žiaci prišli povzbudiť športovcov. Veľký zážitok, obdiv k hendikepovaným ľuďom sme si všetci odniesli domov vo svojich srdciach.

             

          • Začiatok školského roka

          • Riaditeľka Základnej školy v Domaniži oznamuje žiakom školy,

            že otvorenie školského roka 2021/22 sa uskutoční vo štvrtok 2.septembra 2021 o 8,00 hodine v triedach, prostredníctvom školského rozhlasu.

            Žiaci si prinesú:

            vyhlásenie zákonného zástupcu o bezpríznakovosti žiaka  bezpriznakovost.docx

              (alebo môže rodič vyplniť tlačivo elektronicky cez cez edupage),

             - prezuvky,

            - 2 rúška.

            Rodičia prvákov sa stretnú s triednou pani učiteľkou, od ktorej dostanú potrebné informácie  a tiež prihlášky do školského klubu detí.

          • LETNÁ ŠKOLA 2021 - „ Z ROZPRÁVKY DO ROZPRÁVKY“

          • Predposledný prázdninový týždeň ZŠ v Domaniži ožila. Do školských lavíc sa posadili žiaci prvého a štvrtého ročníka. V laviciach moc času nestrávili, lebo ich p.uč. Mgr. D. Kovačovičová a Tkáčová sa snažili vyplniť program letnej školy hravou formou, zameranou najmä na budovanie kamarátskych vzťahov medzi spolužiakmi.

            Prvácka letná škola „ Z ROZPRÁVKY DO ROZPRÁVKY“ bola naozaj rozprávková. Deti si každý deň prečítali jednu rozprávku a k nej vypracovali zábavné úlohy.                                                              

              V pondelok si vyrobili bábky k rozprávke Tri prasiatka a s nimi si ju v areáli školy zdramatizovali. Druhý deň ich čakala „ťažká práca“. Snažili sa spracovať ľan tradičným spôsobom na lamačke, česákoch. So Šípovou Ruženkou spoznali aj kolovrátok, vretienko, praslicu a to ako sa pestoval ľan a na čo sa používal im priblížila aj rozprávka Ako krtko k nohavičkám prišiel. Streda bola v letnej škole sladká. Psíček a mačička piekli meninovú tortu, do ktorej primiešali všeličo. Deti podľa receptu v školskej kuchynke upiekli výbornú bábovku. Vo štvrtok sa trieda zmenila na kino. V rozprávke O včielke Maji sa deti dozvedeli ako včely žijú v úli. O včielkach vedeli veľa, veď sú včielkova trieda. Dopoludnie strávili aj na ihrisku, kde si zahrali futbalový zápas. V piatok sa každé dieťa zmenilo na spisovateľa, ilustrátora a autora rozprávkovej knižky. Po dobre vykonanej práci slávnostne letnú školu ukončili v pizzérii. 

            Každá knižka Z rozprávky do rozprávky bude deťom pripomínať pekný a užitočne strávený čas s kamarátmi a pani učiteľkou.

            Ďakujeme.

            Žiaci 1.A a Mgr. Mária Tkáčová

          • Letná škola 2021 - "V zdravom tele, zdravý duch"

          •  

            Cez prázdniny sa život v ZŠ Domaniža nezastavil vďaka vedeniu školy, ktoré vypracovalo a zaslalo na Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky projekt Letná škola 2021.

            Deti 4. A triedy aj touto cestou ďakujú za super zážitky.

            V pondelok sme upiekli a zjedli ríbezľový koláč s mrveničkou. V utorok nás pán farár Majtán zaviedol do Považskej Bystrice, kde sme si prezreli Kostol Návštevy Panny Márie. Prešli sme tiež Kalváriu a navštívili sme aj okresnú knižnicu. Tu nás zaujala kuchárska kniha pre slepcov. Všetci sme si vtedy uvedomili cenu ľudského zdravia. Netradičná olympiáda sa konala v strede týždňa. Súťažiaci najskôr vyhľadávali krajské mestá na mape a potom za ne súťažili. Po behu s mopom a horiacou sviečkou, váľaní sudov, plazení, bicyklovaní na stacionároch, florbale a tenise sa rozdávali fidorkové medaily. Štvrtkové počasie opekačke neprialo. Deti preto vytvorili pozvánku na narodeninovú oslavu a naučili sa aj prišívať gombíky. Tradičné opekanie zamenili za bowling a návštevu miestnej pizzérie. Vďaka bohatej úrode cukiet jednej z obyvateliek obce Domaniža sa v piatok okolie školy zmenilo na sochársky ateliér. Najskôr sme ho museli pozametať a potom tvoriť: sochy, lampy, svetlonosov...

            V priebehu týždňa sa na chodník kriedou nekreslilo, ale násobilkovalo a rysovalo. Pri hrách na skvelých detektívov, pátračov, spisovateľov a reportérov sa pravidelne a každý deň preopakovalo učivo zo slovenského jazyka, matematiky, prírodovedy či vlastivedy.

            Bolo nám super.

            Ďakujeme.

            Žiaci 4. A triedy ZŠ Domaniža a triedna učiteľka Mgr. Daniela Kovačovičová

          • Letná škola počas prázdnin

          • Naša škola sa aj tetnto školský rok zapojila do výzvy MŠVVaŠ SR na rozvojový projekt zameraný na organizáciu Letnej školy a bola úspešná. V auguste 2021 bude Letná škola prebiehať 2 turnusoch (triedy 1.A a 4.A) od 16. 8. a do 20.8.202. 

            Zámerom Letnej školy je poskytnúť žiakom základných škôl možnosť na získanie alebo upevnenie vedomostí, zručností a spôsobilostí, ktoré si nedostatočne osvojili počas školského roka 2020/2021.

            Letná škola neprebieha vo forme klasického vyučovania, ale jej primárnym cieľom napriek tomu ostáva vzdelávanie a rozvoj kompetencií žiakov.

            Vzdelávanie bude mať hravý a zážitkový charakter. Aktivity letnej školy podporia tvorivosť a iniciatívnosť, duchovnú formáciu, rozvoj čitateľskej, matematickej, informačnej a prírodovednej gramotnosti, analytického či kritického myslenia.

          • Dotácia na stravu

          •  DOTÁCIE NA STRAVU pre šk. rok 2021/2022

            OZNAM

            pre rodičov detí, ktoré navštevujú MŠ a ZŠ


            K poskytnutiu dotácie na stravu pre šk. rok 2021/2022 je nevyhnutné predložiť:

             - potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi (dieťa v HN) 

            -  potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške životného minima (dieťa v ŽM)

             - čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa (dieťa bez daňového bonusu).

            Tlačivá na posúdenie príjmu alebo potvrdenie o poberaní dávky v hmotnej núdzi si rodičia môžu vyzdvihnúť  na ÚPSVaR v Považskej Bystrici  (2.poschodie, č.dv.208) v termíne od 12.07.2021 do 05.08.2021.

            Doklady z ÚPSVaR  musia rodičia odovzdať do 05.08.2021 na Obecnom úrade v Domaniži.

            Zároveň oznamujeme rodičom detí bez daňového bonusu, aby na obecnom úrade odovzdali do 05.08.2021 čestné vyhlásenie na poskytnutie dotácie na stravu.

            Dotácia na stravu_čestné vyhlásenie

            Bližšie info

          • Projektový deň 4.A trieda

          • Žiaci 4.A s triednou pani učiteľkou Mgr. Kovačovičovou si pripravili krásny Deň projektov. Projekty si zamerali na prezentáciu svojich záľub: cestovanie, živočíchy, techniku, šport, kultúru...

            Do projektov sa zapojili všetci žiaci. Spoločne strávili krásny deň.

            Foto, video: Martin Kučík 9.A, Mgr. G. Špániková

          • Hviezdoslavov Kubín - 1. miesto v okresnom kole


          • I v tomto školskom roku sme sa zapojili do postupovej súťaže a prehliadky umeleckého prednesu poézie a prózy - Hviezdoslavov Kubín. Našu školu reprezentoval žiak 9. A - Dominik Bolega. Súťaž prebiehala prostredníctvom videonahrávok. 

            Dominik vo svojej kategórii (3. kategória - poézia) získal 1. miesto v okresnom kole. Blahoželáme mu a prajeme ďalšie úspechy:)

            Žiaka pripravila Mgr. Z. Dižová.

          • Voľná pracovná pozícia - upratovačka

          • Pozícia: upratovačka

            Úväzok: plný

            Dátum nástupu: 1.7.2021

            Požiadavky: Žiadosť o prijatie do zamestnania, životopis, súhlas so spracovaním osobných údajov zaslať do 18.6.2021 na adresu školy.

          • Všetci žiaci opäť v škole od 17.5.2021

          • Od pondelka 17. 5. 2021 nastupujú na prezenčné vyučovanie všetci žiaci školy, teda aj žiaci 5.,6 a 7. ročníka.

            Podmienky nástupu do školy pre žiakov 5. - 7. ročníka:

            • Žiak sa v pondelok pri nástupe do školy preukáže iba Vyhlásením o bezinfekčnosti žiaka. 

            Vyhlasenie_o_bezinfekcnosti_ziaka.docx

            • Prinesie si so sebou 2 rúška

            Stravovanie:

            Žiaci, ktorí sa stravujú v školskej jedálni, sú od 17.5.2021 automaticky prihlásení na obed.

            Z toho dôvodu je potrebné v prípade nezáujmu o stravovanie žiaka odhlásiť.

             

            Vyhlásenie o bezinfekčnosti predkladá zákonný zástupca, ak žiak nebol v škole najmenej tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendu).

             

    • Kontakty

      • Základná škola Domaniža 103
      • Domaniža103 018 16 Domaniža Slovakia
      • Mgr. Miroslav Brveník
      • Mgr. Zuzana Dižová
      • 042/4394541 - ekonómka 0911 439 454 - riaditeľ
      • 36125814
      • 2021612010
      • Pondelok: do 15,00 - konzultačný deň pre rodičov po dohode s učiteľom Utorok: do 15,00 - Mgr. Dižová Zuzana Streda: do 15,00 - Mgr. Brveník Miroslav Štvrtok: do 15,00 - Mgr. Kovačovičová Daniela Piatok: do 15,00 - Augustínová Alena
    • Prihlásenie