• Matematická olympiáda - okresné kolo 3.miesto

          • Dňa  26.1.2022 sa konalo okresné kolo Matematicke olympiády v kategórii Z5 - žiaci 5. ročníka. Našu školu reprezentovali 3 žiaci. Na krásnom treťom mieste skončil  Maximilián Kardoš. Medzi úspešných riešiteľov sa zaradil aj  Matúš Špánik s počtom bodov 9, ktorý sa umiestnil na 5. mieste. Súťaže sa zúčastnila aj žiačka Marika Špániková, ktorá stratila 1 bod na úspešného riešiteľa, skončila na 6. mieste.

            Žiakov pripravil Mgr. Dušan Paholík.

            Žiakom blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov!

             

          • Kamarát Micro:bit

          • Micro:bit je programovateľný minipočítač, ktorý uviedla na trh spoločnosť BBC v roku 2016. Obsahuje displej, 2 tlačidlá, senzory pohybu, naklonenia, teploty a anténu. Možno k nemu pripájať ďalšie senzory a iné súčiastky - LED pásiky, reproduktory, motorčeky, čerpadlá, senzory pohybu, atď. Preto je využiteľný v predmetoch: fyzika, chémia, biológia, geografia, hudobná a výtvarná výchova,... dokonca aj v domácnosti.

            Nám sa Microbity podarilo získať v súťaži code.org, ktorú naši žiaci vyhrali a ako škola sme získali 20 Microbitov.

            Žiaci 9. ročníka sa postupne s daným hardvérom učia pracovať na hodinách informatiky. Priniesli nám na hodiny zábavu, veľa kreatívnych nápadov, technologických zručností, posun v oblasti programovania. Tešíme sa na ďalšie tvorivé projekty. Žiaci 9.A a Mgr. Gabriela Špániková

             

          • Chlieb náš každonenný

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Chlieb náš každonenný.

            Chlieb náš každodenný

            Jednou z tém štvrtáckych hodín náboženskej výchovy sú aj podobenstvá.
            Pri čítaní úryvku, ako  trocha kvasu prekvasí celé cesto,  sme sa zaoberali otázkou, ako je to možné. Preto sme sa rozhodli, že si v praxi vyskúšame ako to naozaj funguje. Keďže výroba kváskového chleba trvá veľmi dlho, začali sme už ráno pred vyučovaním. Celé dopoludnie sme pracovali na jeho výrobe. Spolu sme uhnietili cesto,  počas prestávok ho žiaci poriadne ponaťahovali, aby bol chlebík pekne nadýchaný a mäkký, potom ho uložili do ošatky, aby ešte trochu podrástol a nakoniec ho upiekli. Aj keď jeho príprava trvala dlho, výsledok nás všetkých milo odmenil. Všetci sme si výborne pochutili. Niektorí dokonca začali uvažovať, že by si radi otvorili vlastnú pekáreň. Pečenie chlebíka zabezpečila p.u. Vierka Paholíková.

             

             

          • Bežkopotulky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Bežkopotulky.

            Pred polročnými prázdninami sa niektorí "odvážni" žiaci spolu s p.u. Gabrielou Špánikovou vybrali na bežky. Bolo krásne slnečné počasie. Zimný deň sme si užili i keď boli i nejaké pády, základy bežkovania sme všetci zvládli. Tešíme sa na ďalšie zážitky.

          • Úsmev nás v ŠKD hreje celú zimu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Úsmev nás v ŠKD hreje celú zimu.

            V školskom klube sa každý deň zabávame inak. Keď nás okrem úsmevu hreje aj slniečko, po výdatnom obede zamierime rovno z jedálne na neďalekú lúku a poriadne sa vyšantíme. Aj keď spálime takmer všetky kalórie, energie máme stále na rozdávanie, takže našej aktivite a kreativite nie je nikdy koniec. Pozrite sa spolu s nami, čo sme povymýšľali túto zimu...Mgr. Janka Betinská

          • Začiatok vyučovania po vianočných prázdninách - 10.1.2022

          • V pondelok 10.1.2022 začína prezenčné vyučovanie pre žiakov všetkých ročníkov. Od tohto termínu sa zároveň školy budú opäť riadiť Školským semaforom.

            Všetci žiaci aj zamestnanci počas pobytu v škole majú povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest.

            Odporúčame všetkým rodičom deti pred nástupom do školy pretestovať  domácim AG testom, avšak TEST NIE JE podmienkou vstupu do školy. Výsledok treba nahlásiť triednemu učiteľovi a prostredníctvom Edupage.

            Pri nástupe je žiak povinný odovzdať triednemu učiteľovi písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti osobne alebo vyhlásenie zákonný zástupca pošle triednemu učiteľovi prostredníctvom Edupage.

            Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx

            Školský klub detí a školská jedáleň je v riadnej prevádzke.

          • Poďakovanie za sponzorský dar

          • Naša škola sa veľmi potešila vianočnému sponzorskému daru - zakúpeniu výkresov rôznych formátov pre žiakov, ktoré nám venoval pán František Zaťko. 

            Šikovné rúčky našich žiakov vytvoria z výkresov krásne výrobky.

            Radi by sme sa preto, čo najsrdečnejšie poďakovali a popriali mu veľa pracovných a osobných úspechov.

          • Vianočný stromček pre zvieratká 

          • K tomuto dobrému skutku  nás motivoval  príspevok v časopise Enviráčik, ktorý naši  štvrtáci  odoberajú.  V rámci hodiny prírodovedy sa 16.12. vybrali na vychádzku  s cieľom pomôcť zvieratkám v lese. Vianočnými ozdobami na mocnej borovici sa stala : mrkva, cvikla, burgyňa, loj i jabĺčka.   Mgr. Daniela Kovačovičová

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • S nápadom podporiť tento projekt prišla naša pani riaditeľka. Samozrejme, že takúto skvelú myšlienku pridať sa k zbierke a potešiť seniorov v našej obci nebolo možné odmietnuť. Hlavne teraz, počas adventu, kedy sa ľudia tešia na Vianoce. Veď u niektorých je to častokrát jediný darček, ktorý dostanú. Stačilo osloviť učiteľov, žiakov a rodičov a s radosťou a úctou k našim dôchodcom sa pustiť do práce. Deviataci hneď na druhý deň, ako príklad pre mladších žiakov, priniesli každý jednu naplnenú krabičku všakovakými dobrotami a užitočnými vecami, ktoré spolu s rodičmi starostlivo vybrali a zabalili. Keďže projekt „ Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“ je na Slovensku už verejnosti známy, tí, ktorí už doňho boli zapojení vedia, čo by mala každá krabica obsahovať. Malo by sa v nej nachádzať niečo sladké, slané, teplé, mäkké, voňavé, na zábavu a hlavne zo srdca. A tak sa nám s veľkou ochotou a radosťou podarilo nazbierať 94 krabíc. Tie najkrajšie momenty zažili naše deviatačky pri odovzdávaní týchto darčekov plných prekvapenia. Boli aj slzy šťastia a vďačnosti. Nezabudli sme ani na občanov s Kardošovej Viesky a z Domanižskej Lehoty.

            Touto cestou ďakujeme všetkým, ktorí sa do zbierky zapojili a urobili radosť našim spoluobčanom.

          • OZNAM

          • Na základe aktuálnej epid. situácie a odporučenia RUVZ sa od 7. do 12.12.2021  budú všetci žiaci 1. stupňa učiť z domu podľa dištančného rozvrhu.

            K prezenčnému vzdelávaniu sa vrátia v pondelok 13. 12., kedy sa obnoví aj činnosť ŠKD.

          • Mikuláš

          • Vitaj, vitaj, Mikuláš,čo v batohu pre nás máš?

            Cukríky i čokoládky a či dáky perník sladký?

            Celý rok sme poslúchali, aj si uši umývali.

            Žiaden z nás sa nebil veru, na kolene nemal dieru.

            Tak ako sme sľúbili,všetci sme sa ľúbili.

            Rýchlo, rýchlo rozbaľ vrece, nikto z nás už čakať nechce.

          • OZNAM

          • Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Považskej Bystrici s ohľadom na zlú epidemiologickú situáciu v okrese rozhodol o prerušení prezenčného vyučovania všetkých žiakov 2. stupňa ZŠ a SŠ od 6.12. do 17.12.2021.

            Žiaci 2. stupňa budú mať dištančné vzdelávanie. Vyučovať sa budú podľa dištančného rozvrhu.

            Obedy sú pre žiakov 2.stupňa v školskej jedálni odhlásené.

          • Okresné kolo technickej olympiády

          • Vo štvrtok 25. 11. 2021 sa traja najlepší žiaci zo školského kola zúčastnili na okresnom kole technickej olympiády. To sa tento rok po druhý krát konalo prostredníctvom internetu v elektronickej forme. V kategórii A (8. a 9. ročník) našu školu reprezentovala dvojica Paulína Dižová z 9. A a Matej Topor z 8. A. V kategórii B (5. – 7. ročník) súťažil za našu školu Matúš Špánik z 5. A.

            Vo svojom 11. ročníku bola celá technická olympiáda realizovaná formou elektronického testu. Po spočítaní bodov a vyhodnotení výsledkov skončila dvojica Paulína Dižová a Matej Topor na 4. mieste a Matúš Špánik na krásnom 3. mieste.

            Paulínke, Matejovi a Matúšovi gratulujeme a ďakujeme, za ich snahu pri reprezentácii našej školy.

            V odkaze si môžete pozrieť výsledkovú listinu.

            =MB=

          • Dejepis naživo

          • Príchod Cyrila a Metoda - žiaci 7. ročníka

            Napoleon Bonaparte - žiaci 8. ročníka

            Tradície v našej obci - žiaci 5. ročníka

            Žiakov pripravila Mgr. Ivana Špániková.

          • Oznam pre rodičov

          • Žiadame  rodičov, aby do školského areálu neprichádzali na autách z dôvodu terénnych prác pri telocvični. Priestor je monitorovaný kamerovým systémom. Porušenie zákazu budeme riešiť individuálne.