• Minifutbal, 1. stupeň - McDonald´s cup, kvalifikácia
          • Minifutbal, 1. stupeň - McDonald´s cup, kvalifikácia

          • Dňa 16. 5. 2016 sa žiaci z 1. stupňa zúčastnili na okresnom kole malého futbalu najmladších žiakov - McDonald´s cup. Celkom sa v našom okrese do turnaja prihlásilo 8 škôl. Tie sa rozdelili do dvoch kvalifikačných skupín a z každej z nich postúpili dve družstvá do finále. Naša škola patrila spolu so ZŠ Školská PB, ZŠ Rozkvet PB a ZŠ sv. Augustína PB do skupiny B. Hostiteľskou školou bola opäť ZŠ Školská. Hralo sa systémom každý s každým 2x10 minút. Spolu teda 6 zápasov.

            Naši žiaci predviedli veľmi pekný futbal, ktorému chýbalo len viac presnosti pri zakončovaní veľkého množstva gólových šancí. Ani v jednom zápase chlapci neprehrali a zaslúžene postúpili spolu so ZŠ sv. Augustína do finále okresného kola. To sa bude konať 19. 5. 2016 na ZŠ Nemocničná. Ak naši malí futbalisti zopakujú dobré výkony určite ich bude čakať na konci finále cenná trofej. Držíme im palce.

            Našu školu reprezentovali: Michal Krčmárik, Alex Lednický, Andrej Jasenovský, Patrik Masár - 4. A ; Timotej Pavlovič, Michal Marko, František Kohút - 3. A ; Ondrej Galovič a Nikolas Čelko - 2. A.

            Výsledky:

            ZŠ sv. Augustína : ZŠ Školská - 6:0

            ZŠ Domaniža : ZŠ Rozkvet - 2:0 (góly - Pavlovič 2)

            ZŠ Rozkvet : ZŠ sv. Augustína - 2:3

            ZŠ Školská : ZŠ Domaniža - 0:3 (Pavlovič, Kohút a Marko)

            ZŠ Domaniža : ZŠ sv. Augustína - 2:2 (Krčmárik a Marko)

            ZŠ Školská : ZŠ Rozkvet - 1:4

             

            =MB=

        • Biologická olympiáda - okresné kolo 1.miesto
          • Biologická olympiáda - okresné kolo 1.miesto

          • Dňa 10.05. 2016 sa v Centre voľného času v Považskej Bystrici konal 50. ročník Biologickej olympiády v kategórii D.

            Školu reprezentovali žiačky: Nikola Čelková, Zuzana Sádecká, Natália Lednická a Michaela Martišíková.

            Všetky naše žiačky boli úspešnými riešiteľkami.
            Zuzana Sádecká zabojovala a svojou prácou : Telenie kráv, získala v okresnom kole 1. miesto. Žiačky pripravila Mgr. D. Kovačovičová.

        • Súťaž Rodinný poklad
          • Súťaž Rodinný poklad

          • Dňa 17.4. 2016 sa v Kultúrnom dome v Domaniži konala výstava literárnych a výtvarných prác našich žiakov a žiakov ZŠ Rozkvet 8, ktoré boli zaslané do súťaže s názvom ,,Rodinný poklad". Na výstave boli práce žiakov vyhodnotené odbornou porotou. Práce boli hodnotené v dvoch kategóriách. 

            Výsledky sú nasledovné:

            pod 10: Lenka Jurkechová, Domaniža

                         Matej Drblík, Považská Bystrica

                         Johanka Tkáčová, Domaniža

                         

            nad 10: Vanesa Turská, Považská Bystrica

                         Gabriela Lednická, Domaniža

                         Lucia Gardianová, Považská Bystrica

             

            Bližšie info o súťaži: Rodinny_poklad_propozicie.pdf

        • Malý futbal, starší žiaci - Jednota cup
          • Malý futbal, starší žiaci - Jednota cup

          • Dňa 3. 5. 2016 sa naši starší žiaci zúčastnili na okresnom kole malého futbalu - Jednota cup. Celkom sa v našom okrese do turnaja prihlásilo 14 škôl. Tie sa rozdelili do štyroch kvalifikačných skupín a z každej z nich postúpilo jedno družstvo do finále. Naša škola patrila spolu so ZŠ Školská PB, ZŠ Dolná Mariková a ZŠ Udiča do skupiny A. Hostiteľskou školou bola ZŠ Školská. Hralo sa systémom každý s každým 2x10 minút.

            Keďže zástupcovia ZŠ Udiča sa z účasti na turnaji ospravedlnili, hrali sa napokon len 3 zápasy. V prvom zápase porazila Školská Dolnú Marikovú 1:0. Druhý zápas ovládli naši reprezentanti Domaniže a porazili Marikovú 3:1. V rozhodujúcom poslednom zápase zvíťazili futbalisti ZŠ Školskej nad našimi 2:1 a radovali sa z postupu do finále okresného kola. Víťazom gratulujeme a ďakujeme našim žiakom za obetavé výkony v oboch zápasoch.

            Našu školu reprezentovani: Michal Lednický, Peter Harant - 9. A ; Ivan Sádecký, Miroslav Svorada, Jakub Matejka, Lukáš Čelko - 8. A ; Filip Král a Michal Tomana - 7. A.

            =MB=

          • Trenčianske robotické dni

          • V dňoch 20.4. a 21.4.2016 v priestoroch trenčianskeho výstaviska Expo Center, a.s.  sa naši žiaci zúčastnili medzinárodnej robotickej súťaže. Cieľom robotickej súťaže je popularizovať vedu a techniku medzi mladými ľuďmi trenčianskeho regiónu. Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Nás reprezentovali dva tímy v kategórii Konštrukcia robotov: Separatori - Martin Kučík, Alex Ldenický, Adam Haviar s robotickou rukou na triedenie farebných kociek. Druhý tím Builderi - Jaroslav Matejička, Martin Kardoš, Ondrej Kardoš postavili robotické auto na tridenie farebných kociek. Popri súťaži prebiehali sprievodné programy ako prezentácie VŠ ako i rôzne odborné prednášky. Výsledková listina je k dispozícii na stránke http://www.sostn.sk/roboticka-sutaz/tlacova-sprava.html?page_id=3082. Chlapcom prajeme veľa ďalších úspechov. Žiakov pripravila Mgr. Gabriela Špániková.

             

          • Škola v prírode

          • Od 18. apríla do 22. apríla sa  dvadsať štvrtákov a dvaja tretiaci zúčastnili Školy v prírode v hoteli František v Lazoch pod Makytou. V krásnom horskom prostredí sa žiaci učili, oddychovali, plávali, športovali a chodili pozerať zvieratká. Najviac ich zaujali dve lamy, ale aj malé kozičky, prasiatka a pštros. Aj Vy si ich pozrite vo fotogalérii. yes

            Taký krásny týždeň doprajeme všetkým!

        • 1. miesto - Mladý remeselník 2016, oblastné kolo
          • 1. miesto - Mladý remeselník 2016, oblastné kolo

          • V piatok 22. 4. 2016 sa žiaci Peter Čelko a Ivan Sádecký z 8. A zúčastnili na oblastnom kole novej súťaže Mladý remeselník 2016. Súťaž zorganizovala Stredná odborná škola, Ulica slovenských partizánov v Považskej Bystrici. Konala sa v priestore tvorivých dielní SOŠ na Kmeťovej ulici v Považskej Bystrici. Okrem našej školy sa tohto kola zúčastnili aj ZŠ s MŠ Lysá pod Makytou, ZŠ Pružina, Cirkevná ZŠ z Púchova a ZŠ Ulica mieru z Bytče.

            Súťaž bola určená dvojiciam žiakov zo 7. alebo 8. ročníka. Súťažné disciplíny boli zamerané hlavne na manuálnu zručnosť, presnosť a predstavivosť. Žiaci pri plnení súťažných úloh vyrábali dreveného panáčika, plechový stromček a skladali sadrokartónovú kocku. Súťažiaci pracovali samostatne, ale ich body sa na záver spočítali a boli hodnotení ako dvojica. V konečnom hodnotení boli naši chlapci jednoznačne najlepší. Spolu získali 201 bodov a postúpili do finále okresného kola súťaže, ktoré sa uskutoční v uličke remesiel 23. septembra 2016 počas konania Bystrického jarmoku v Považskej Bystrici. Okrem postupu a diplomov si Ivan a Peter zo súťaže odniesli aj ceny vo forme úložných boxov na náradie. Obom reprezentantom blahoželáme a ďakujeme im, že prispievajú k dobrému menu našej školy.


            Priloha_-_zadanie_sutaznych_uloh.pdf

            Priloha - Vysledkova_listina.docx

             

            =MB=

        • Zber starého papiera
          • Zber starého papiera

          • V uplynulých dňoch na našej škole prebehol zber starého papiera. Motiváciou pre žiakov boli ceny pre najlepších zberačov, žolíci na neskúšanie a v neposlednom rade dúfame, že to bolo aj ich ekologické myslenie. Celkovo sa nám podarilo nazbierať 11 438 kg papiera. Dvakrát sme až do prasknutia naplnili privezený kontajner. Najlepšou zberačkou sa napokon stala Alžbetka Paholíková z 1. A. Len tesne za ňou zaostala Mária Lapúniková z 8. A a na 3. mieste skončila Nina Ševčíková zo 4. A. Z tried bola najlepšia 1. A.

            Veľmi potešujúce je, že do zberu sa zapojilo až 94 % žiakov, čo je za posledné roky najviac. Je veľmi dobre, že nám ubúda žiakov, ktorým na záchrane prírody nezáleží. Štatistiky totiž hovoria, že 1 tona nazbieraného papiera zachráni až 17 živých stromov. Ak si to prepočítame, prispeli sme ku záchrane 194 stromov. Aj preto chcem na záver vysloviť veľké ĎAKUJEM žiakom, učiteľom, rodičom, starým rodičom, susedom, súrodencom a všetkým ostatným, ktorí sa zapojili do tohto zberu.

            Podrobné výsledky si môžete pozrieť tu -  Vysledky_zberu_papiera_sk._rok_2015-2016.pdf

            =MB=

        • Miroslav Žilka - výchovný koncert
          • Miroslav Žilka - výchovný koncert

          • Dňa 13.4.2016 na našu školu zavítal a poctil nás svojou návštevou perfektný tanečník Miroslav Žilka, prezývaný Bruise. Na jeho vystúpenie sme sa veľmi tešili, boli sme vyzbrojení výbornou náladou a chuťou si zatancovať.  Počas programu mohli žiaci vidieť Miroslava tancovať choreografie z talentových súťaží, no zároveň si mohli spolu s ním aj zatancovať a naučiť sa niekoľko tanečných krokov. Najlepší tanečník Ivan Sádecký z 8.A získal od Miroslava DVD. Atmosféra bola výborná, žiaci, učitelia boli veľmi spokojní. Talentovanému tanečníkovi prajeme veľa ďalších úspechov a tešíme sa na ďalšie spoločné stretnutie.

    • Kontakty

      • Základná škola Domaniža 103
      • Domaniža103 018 16 Domaniža Slovakia
      • Mgr. Miroslav Brveník
      • Mgr. Zuzana Dižová
      • 042/4394541 - ekonómka 0911 439 454 - riaditeľ
      • 36125814
      • 2021612010
      • Pondelok: do 15,00 - konzultačný deň pre rodičov po dohode s učiteľom Utorok: do 15,00 - Mgr. Dižová Zuzana Streda: do 15,00 - Mgr. Brveník Miroslav Štvrtok: do 15,00 - Mgr. Kovačovičová Daniela Piatok: do 15,00 - Augustínová Alena
    • Prihlásenie