• Geografická exkurzia

          • Žiaci 8.A triedy absolvovali geografickú exkurziu, ktorá bola zameraná na geomorfologické formy v okolí obce Domaniža. Exkurzii predchádzali zadania, ktoré žiaci riešili v skupinkách. Dostali určitú geomorfologickú formu, podľa zadania, GPS súradníc ju našli a vyhotovili fotoalbum so stručným popisom, ktorý prezentovali na hodine geografie.

            Na druhý deň sme sa vybrali preskúmať všetky zadané formy osobne. Žiaci sa tak mohli oboznámiť s meandrom, riečnou terasou, odkryvom hornín vnutornokarpatského paleogénu, skalnou ihlou, jaskyňou a mnohými ďalšími prírodnými, geologickými a geografickými prvkami nachádzajúcimi sa v okolí obce. Exkurziu sme zakončili príjemnou opekačkou a hrami v lesnom prostredí v blízkosti jaskyne Brcove diery.

            Exkurziu zorganizoval Mgr. Branislav Galko

          • Atletická súťaž - okresné kolo - 8. miesto

          • Dňa 10.5.2023 sa konalo okresné kolo v atletike žiakov. Naši chlapci (Nikolas Čelko, Andrej Janech, Jakub Galafúsik, Lukáš Kučík, Martin Špánik, Dominik Čelko) skončili na 8.mieste z dvanástich zúčastnených škôl. Lepšie sa umiestnili v individuálnych disciplínach, kde Nikolas Čelko zabehol 60 metrov na 4. mieste. Andrej Janech vybojoval 2.miesto vo vrhu guľou. A štafetu 4 x 60 metrov zabehli chlapci na krásnom 3.mieste. Ďakujeme chlapcom za obetavú a úspešnú reprezentaciu našej školy.

            Žiakov pripravil Mgr. Branislav Galko.

          • 16.5. 2023 – Medzinárodný deň mlieka

          • Význam mlieka a mliečnych výrobkov sme si pripomenuli reláciou a ochutnávkou jogurtov. Jogurty škole venovala pani Janka Balušíková.

            Deň mlieka pripravila Mgr. Daniela Kovačovičová a dievčatá 8.A triedy.

            Ďakujeme.

          • Medzinárodné meranie - TIMSS 2023

          • Cieľ testovania: 

            NÚCEM z poverenia  Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky realizuje viacero významných medzinárodných meraní výsledkov a kontextu vzdelávania, ktoré spĺňajú kritériá porovnávacieho pedagogického výskumu.

            Cieľom medzinárodných meraní nie je hodnotiť výkony jednotlivých žiakov alebo škôl, ale sledovať výsledky vzdelávacích systémov zúčastnených krajín a ich zmeny v čase, odhaľovať ich silné aj slabé stránky a nachádzať možnosti zlepšenia.

             

            Koordinátor testovania: 

                         Mgr. Gabriela Špániková

             

            Spôsob testovania: 

            • online test z matematiky,
            • online test z prírodných vied,
            • dotazník pre rodičov online alebo papier,
            • dotazník pre učiteľov v týchto triedach online,
            • dotazník pre riaditeľov škôl online.

            Testovacia vzorka: 4.A, 

             

            Termín testovania: 18 a 19.05.2023, v prípade účasti žiakov pod 90% sa realizuje náhradný termín

             

            Odhadovaný časový harmonogram testovania je nasledovný:

            - približne 30 minút na nachystanie testovacej miestnosti a prihlásenie každého žiaka na jeho/jej počítač (záleží od počtu testovaných žiakov);

            - približne 30 minút na posadenie žiakov na správne miesta, prečítanie pokynov z Príručky administrátora testovania a prevedenie žiakov pokynmi k testu;

            - 36 minút na vypracovanie 1. časti testovania TIMSS;

            - krátka, nanajvýš 30 minútová prestávka, odporúčame 15 minút;

            - približne 10 minút na prípravu žiakov na 2. časť, vrátane prečítania pokynov z Príručky administrátora testovania atď.;

            - 36 minút na vypracovanie 2. časti testovania TIMSS;

            - krátka prestávka (odporúčame 5-15 min); a

            - približne 30 minút na vyplnenie Dotazníku pre žiakov (vrátane prečítania pokynov z Príručky administrátora testovania a prevedenie žiakov pokynmi k dotazníku).

             

            Miestnosť:    

                        počítačová učebňa

          • Vyhodnotenie zberu papiera - 10 830,5 kg

          • V týždni od 24. 4. do 28. 4. sme na našej škole zbierali starý papier, aby sme ho mohli odovzdať na recykláciu a dali mu tak ďalšiu šancu. Šancu aby sa z neho mohli vyrobiť nové knižky, časopisy, noviny, zošity, obaly a iné užitočné veci. Spoločnými silami sme vyzbierali takmer 11 ton papiera a zaplnili sme ním celý jeden kontajner. Ušetrili sme tým približne 170 stromov.

            Najlepšími zberačmi sa stali jednotlivci:

            1. Mia Marková z 2.A – 751 kg
            2. Emily Fajth z 2.A – 696,5 kg
            3. Marika Špániková zo 6.A – 503 kg

            Najlepšími triedami sa stali:

            1. 2.A  priemer prineseného papiera na žiaka – 122 kg
            2. 3.A priemer prineseného papiera na žiaka – 76 kg
            3. 5.A  priemer prineseného papiera na žiaka – 73 kg           

            Vecné ceny získalo 11 najlepších zberačov aj 3 najlepšie triedy. Všetkým zapojeným žiakom a rodinným príslušníkom veľmi pekne ďakujeme za pomoc pri ochrane životného prostredia i zisku financií pre školu. Získané financie za vyzbieraný papier sa používajú na preplácanie cestovných nákladov na súťaže, cien a darčekov pre našich žiakov.

            V prílohách si môžete pozrieť podrobné výsledky.       

            =MB=

          • Regionálne kolo vo volejbale chlapcov – 2.miesto

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Regionálne kolo vo volejbale chlapcov.

            Vo štvrtok 27. apríla sa v telocvični na ZŠ Gorazdovej v Púchove uskutočnilo regionálne kolo

            vo volejbale chlapcov 4 na 4. Stretli sa v ňom víťazi okresných kôl z okresov Ilava, PúchovPovažská Bystrica. V prvom zápase proti sebe nastúpili domáci chlapci zo ZŠ Gorazdova proti ZŠ a MŠ Pod Hájom z Dubnice nad Váhom. Hralo sa na dva víťazné sety a v obidvoch jasne dominovali domáci chlapci, zápas vyhrali 2:0. V druhom zápase nastúpili naši žiaci zo ZŠ Domaniža proti ZŠ Gorazdova. Naši chlapci sa snažili bojovným výkonom prekvapiť domácich chlapcov, ale skúsenosti  i herná kvalita na strane domácich sa nedali poprieť, zápas skončil 0:2 v náš neprospech. Napriek prehre bol pre nás tento zápas cennou skúsenosťou s vrcholovým slovenským žiackym volejbalom. Tretí zápas hrali naši žiaci proti chlapcom z Dubnice. Hrali sme smelšie, nebáli sme sa vymyslieť peknú kombináciu na sieti, v poli sme dôsledne vykryli priestor, a tak sme tento zápas  vyhrali 2:0. Výkony hráčov a výsledky zápasov stanovili nasledovné poradie:

            1. ZŠ Gorazdova Púchov
            2. ZŠ Domaniža
            3. ZŠ a MŠ Pod Hájom Dubnica nad Váhom

            Do zápasov aktívne zasiahli a našu školu pekne reprezentovali:
            Martin Špánik, Marek Donát, Patrik Galafúsik, Lukáš Kučík, Jozef Jaholčík, Dominik Čelko a Tomáš Krčmárik.

            (prípravu žiakov trénersky podporili Ján Lapšo, Jakub Blažek a p. učiteľ Dušan Paholík)

          • 9.A na brigáde v lese

          • 5.5. 2023 žiaci našej školy spolu s rodinou Janechovou a pani učiteľkami Mgr. Motlovou a Mgr. Kovačovičovou, vysadili 100 kusov sadeníc smreka, buka a smrekovca v lokalite Prestošin. Po brigáde nám rodina Janechová zabezpečila chutnú opekačku.

            Ďakujeme.

          • McDonald´s Cup - 4. miesto

          • Dňa 4.5.2023 sa výber žiakov zúčastnil na okresnom kole futbalového turnaja 1. stupňa ZŠ - McDonald´s Cup, ktorý sa konal na futbalovom štadióne v Považskej Bystrici. Naši žiaci (najmladšie družstvo turnaja) si v konkurencii 9 škôl vybojovali pekné 4.miesto. V zostave hrali: Ryan Špánik, Karol Porubčin ml., Martina Lednická, Ema Čelková, Matej Kardoš, Damián Kardoš, Lucas Svoboda, Juraj Novák, Damián Bosý. Ďakujeme im za obetavý výkon a peknú reprezentáciu školy.

            Žiakov pripravili tréneri prípravky TJ Partizán Domaniža: Miroslav Kvaššay, Juraj Novák, Ján Kardoš ml. a pán učiteľ Branislav Galko.

      • Kontakty

        • Základná škola Domaniža 103
        • Domaniža103 018 16 Domaniža Slovakia
        • Mgr. Miroslav Brveník
        • Mgr. Zuzana Dižová
        • 042/4394541 - ekonómka 0911 439 454 - riaditeľ
        • 36125814
        • 2021612010
        • Pondelok: do 15,00 - konzultačný deň pre rodičov po dohode s učiteľom Utorok: do 15,00 - Mgr. Dižová Zuzana Streda: do 15,00 - Mgr. Brveník Miroslav Štvrtok: do 15,00 - Mgr. Kovačovičová Daniela Piatok: do 15,00 - Augustínová Alena
      • Prihlásenie