• OZNAM ŠJ

          •  

            Vážení rodičia a stravníci,

            z dôvodu Veľkonočných prázdnin (28.03.2024-štvrtok – 02.04.2024-utorok ) a tým prispôsobenej prevádzke ŠJ, bude možné prihlasovanie/odhlasovanie stravy len cez aplikáciu strava.sk alebo počas pracovných dní do 14:00hod. na tel. čísle: 0907 131 615.

            Pevná linka bude v tomto čase nedostupná.  

            Ďakujeme za pochopenie.

            Vedúca školskej jedálne.

          • Okresné kolo Biblickej olympiády - 3. miesto

          • Dňa 21.3.2024 sa žiačky našej školy Emka Kardošová, Ivanka Vančová a Alžbetka Paholíková zúčastnili okresného kola Biblickej olympiády v Považskej Bystrici. Súťaž pozostávala zo 4 kánonických kníh Svätého písma a mala 5 kôl - test, posolstvo biblického textu, citáty, korektúru biblického textu a obrazovú úlohu. V neľahkom súboji ôsmich ZŠ nášho dekanátu nakoniec v tesnom bodovom výsledku naše deviatačky skončili na peknom 3. mieste. Len pol boda ich delilo od druhého miesta. Srdečne im blahoželáme k umiestneniu.

            Žiačky pripravila Mgr. Viera Paholíková

          • OKRESNÉ KOLO CHEMICKEJ OLYMPIÁDY

          • Vo štvrtok 14.marca sa na Základnej škole Školská konalo okresné kolo chemickej olympiády. Z našej školy sa ho zúčastnila žiačka 9.A triedy Zarka Lea Kľučková, ktorá sa musela popasovať s náročnými teoretickými a praktickými úlohami, ktoré však zvládla ako úspešná riešiteľka. Zarke ďakujeme za peknú reprezentáciu školy.

            Žiačku pripravila Mgr. Zuzana Obšivanová.

          • Oprava fasády

          • V týždni od 4. marca nám firma pána Františka Domanického opravila vonkajšiu fasádu budovy školy. Tá bola doslova posiata dierami, ktoré tam za roky vyďobalo vtáctvo, ktoré žije v okolí školy. Priamo do fasády sme osadili 10 trojitých veľkých vtáčích búdok, ďalšie sme osadili na stromy v areáli školy. Sme radi, že areál školy je domovom pre rôzne druhy vtáctva a dúfame, že pochopia, že si už nemusia bydlisko vyďobávať do polystyrénu na fasáde školy, ale môžu sa nasťahovať do búdok:)

            =RŠ=

          • Zápis do 1. ročníka

          • Vážení a milí rodičia budúcich prvákov,

            oznamujeme Vám, že zápis do 1. ročníka sa uskutoční v dňoch 17. 4. 2024 (streda) a 18. 4. 2024 (štvrtok) v čase od 14:00 do 17:00 hod. v budove základnej školy.

            Zápis detí bude prebiehať v abecednom poradí:

            • 17. 4. písmená priezviska A – K a 
            • 18. 4. písmená priezviska L – Z.

            Pre urýchlenie zápisu je vhodné priniesť vopred vypísanú prihlášku na vzdelávanie v základnej škole.

            Môžete si ju stiahnuť tu Prihlaska_na_zapis_do_1._rocnika_2024-2025.pdf a vytlačiť. Taktiež si môžete po ňu prísť do materskej školy, alebo aj priamo k nám. Prihlášku budete samozrejme môcť vypísať aj priamo na zápise.

            Upozorňujeme Vás, že na prihláške sa podľa § 144a ods. 1 školského zákona, vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa.

            Podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa sa nevyžaduje, iba ak:

            • jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, ak jeden z rodičov bol pozbavený výkonu rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, alebo ak spôsobilosť jedného z rodičov na právne úkony bola obmedzená (túto skutočnosť je možné preukázať napríklad neoverenou kópiou rozhodnutia súdu),

            • jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať sa (túto skutočnosť je možné preukázať napríklad potvrdením od všeobecného lekára) alebo

            • vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa (túto skutočnosť je možné preukázať napríklad čestným vyhlásením zákonného zástupcu Cestne_vyhlasenie_zakonneho_zastupcu.docx).

            • jeden zo zákonných zástupcov dieťaťa zomrel, v podaní túto skutočnosť možno preukázať fotokópiou úmrtného listu,

            • dieťa vychováva iba matka (otec nie je na rodnom liste dieťaťa uvedený), v podaní túto skutočnosť matka preukazuje fotokópiou rodného listu dieťaťa,

            • ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, a ak o tejto skutočnosti doručia riaditeľovi školy písomné vyhlásenie Pisomne_vyhlasenie_k_podaniam_pisomnych_vyhlaseni_v_spravnom_konani.docx.

            Na zápise si budete môcť objednať sadu školských potrieb do 1. ročníka (zošity, výkresy, farebné papiere a pod.) v cene 25€.

            Tešíme sa na Vás.

            Mgr. Miroslav Brveník

                  riaditeľ školy

          • Riaditeľské voľno pre 6.A, 7.A a 8.A dňa 20. 3. 2024

          • Dňa 20. 3. 2024 (streda) sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka - Testovanie 9. Vzhľadom na to, že chceme zabezpečiť nerušený priebeh testovania, triedy 6.A, 7.A a 8.A budú mať riaditeľské voľno. 

            Riadne vyučovanie opäť pokračuje vo štvrtok 21. 3. 2024.

            =RŠ=

          • Biblická olympiáda - školské kolo

          • Dňa 8.3.2024 sa na našej škole konalo školské kolo Biblickej olympiády. 1. miesto obsadila Emka Kardošová, 2.miesto získala Ivanka Vančová a na 3. mieste sa umiestnila Alžbetka Paholíková. Všetky žiačky boli z 9.A. Srdečne im blahoželáme a prajeme im veľa úspechov aj v dekanátnom kole v Považskej Bystrici.

            Žiačky pripravila Mgr. Viera Paholíková

          • Beseda s novinárom Vladimírom Šnídlom

          • Dňa 8.3.2024 sme na našej škole privítali novinára Vladimíra Šnídla, ktorí si pre žiakov 6. - 9. ročníka pripravil veľmi zaujímavú besedu na aktuálne témy mladých ľudí. Prednáška bola zameráná na sociálne siete a ich možné riziká. Pre žiakov bola veľmi zaujímavá a poučná. Ďakujeme pánovi Šnídlovi za návštevu a budeme radi ak nás opäť navštívi.

          • Volejbal chlapci - okresné kolo - 1. miesto

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Volejbal chlapci.

            Pekný výsledok našich dievčat bol inšpiráciou aj pre chlapcov. Tí na svoj turnaj vo volejbale nastúpili 5.marca na ZŠ Nemocničnej v Považskej Bystrici. Okresného kola sa zúčastnili družstvá: ZŠ sv. Augustína PB, I.ZŠ Pov. Bystrica, V.ZŠ Pov. Bystrica, ZŠ Dolná Mariková a ZŠ Domaniža. Žreb nám určil trojčlennú skupinu, z ktorej sa nám po výhrach 2:0 a 2:1 nad domácou školou a ZŠ sv. Augustína podarilo postúpiť z prvého miesta.

            Vo finále sme sa stretli s V.ZŠ z Pov. Bystrice. Priebeh zápasu bol veľmi vyrovnaný, ale naši chlapci dokázali trpezlivou hrou uhrať v každom sete o pár bodíkov viac ako súper a zvíťazili 2:0. Chlapci tak obsadili 1. miesto a vybojovali si postup do regionálneho kola.

            Našu školu reprezentovali: Dominik Čelko, Tomáš Krčmárik, Tomáš Jance, Matúš Špánik, Juraj Kardoš,
            Maximilián Kardoš, Karol Porubčin, Peter Lednický a Šimon Baláž
            . Chlapcom blahoželáme.

            Žiakov pripravil Mgr. Dušan Paholík

          • Volejbal dievčatá - okresné kolo - 3. miesto

          • V posledný februárový deň sa na VII.ZŠ v Považskej Bystrici uskutočnil školský volejbalový turnaj dievčat. Okrem domáceho tímu sa do súťaže prihlásili aj dievčatá z V.ZŠ PB, ZŠ sv. Augustína, ZŠ Dolná Mariková, ZŠ Brvnište a ZŠ Domaniža.

            Naše dievčatá sa prezentovali peknou hrou, zo svojej základnej skupiny zaslúžene postúpili. V semifinále sme stretli s favoritkami turnaja - dievčatami VII.ZŠ. V tomtozápase sme podľahli kvalitnejšiemu súperovi a čakal nás súboj o 3. miesto proti ZŠ sv. Augustína. Tento zápas naše dievčatá zvládli výborne. Pekne podávali, snažili sa rozohrať si loptu na svojej strane a jednoducho zaútočiť. Konečné skóre bolo 2:0 na sety v náš prospech a do školy si dievčatá priniesli pohár za 3. miesto.

            Našu školu reprezentovali: Sára Lagínová, Marika Špániková, Nikola Bosá, Rebecca Kardošová, Zara Lea Kľučková, Sophia Šadláková, Magdaléna Paholíková a Alžbeta Paholíková. Dievčatám blahoželáme.

            Žiačky pripravil Mgr. Dušan Paholík

          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

          • Dňa 6.3.2024 sa na našej škole konalo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Súťažili všetky triedy okrem prvákov. Recitovalo sa zvlášť v kategórii poézia a próza.


            V I. kategórii súťažili ročníky 2.- 4., v II. kategórii ročníky 5. a 6. a v III. kategórii ročníky 7.- 9.
            V kategórii PRÓZA boli ocenení títo žiaci:
            I. kategória :

            1. miesto – Milan Lednický 4.A, 2. miesto - Liliana Zoleíková 2.A,
            3. miesto – Sabina Galková 4.A. V ďalších kategóriách žiaci prózu nerecitovali.


            V kategórii POÉZIA sa recitátori umiestnili takto:
            1.kategória:

            1. miesto – Šimon Paholík 3.A, 2. miesto - Noemi Benková 2.A,
            3. miesto – Jazmína Kardošová 3.A


            II. kategória:

            1. miesto – nebolo udelené, 2. miesto - Miloš Jurkech 5.A,
            3. miesto – Tamara Kudlíková 5.A


            III.kategória:

            1. miesto – Adela Tkáčová 9.A, 2. miesto Paulína Zacharová 9.A a Dominik Dižo 8.A,
            3. miesto – Solomia Marhitych 7.A


            Všetkým výhercom srdečne blahoželáme a tým, ktorí sa umiestnili na 1. mieste, prajeme veľa úspechov v okresnom kole v Považskej Bystrici.

            Žiakov pripravili pani učiteľky SJL.

          • Šaliansky Maťko - okresné kolo - 1. a 3. miesto

          • Dňa 27.2.2024 sa  v Považskej Bystrici v CVČ konalo okresné kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko. V prednese povesti našu školu reprezentovali dve žiačky.V silnej konkurencii šikovných recitátorov nakoniec získali pekné umiestnenia. Mária Porubčinová zo 6.A obsadila 3.miesto a Terézia Kardošová z 5.A triedy vybojovala 1. miesto a bude nás reprezentovať v Trenčíne v krajskom kole. Víťazkám srdečne blahoželáme a Terezke držíme palce v krajskom kole.  

            Žiačky pripravila: Mgr. Viera Paholíková

          • Jarné prázdniny

          • Jarné prázdniny - od 19.2. - 23.2.2024

            Vyučovanie po prázdninách začne v pondelok 26.2.2024

            Všetkým žiakom prajeme krásne prázdniny!

          • Naša prvá 3D tlač

          • Dňa 15.2.2024 sme vytlačili náš prvý 3D model na novej 3D tlačiarni - čiernu lamu. 3D tlač sa veľmi páčila nielen žiakom, ale i učiteľom. Mnohí takúto tlač videli prvý krát. 3D tlač sa v súčasnej dobe veľmi rozširuje a preniká do rôznych odvetví technológií.

            Tešíme sa, že na hodinách informatiky a krúžkoch budeme modelovať a následne tlačiť ďalšie pekné návrhy. Získame tak ďalšie dôležité digitálne zručnosti pre 21. storočie. 3D modelovanie tak umocňuje u žiakov lepšie kreatívne myslenie a predstavivosť.

            Mgr. Gabriela Špániková

          • ŠKOLSKÉ KOLO CHEMICKEJ OLYMPIÁDY

          • Vo štvrtok 8.februára sa na našej škole uskutočnilo školské kolo chemickej olympiády, ktorého sa zúčastnila žiačka 9.A triedy Zara Lea Kľučková. Zarka sa stala nielen úspešnou riešiteľkou, ale postúpila ďalej do okresného kola. Srdečne blahoželáme a prajeme veľa šťastia v ďalšom kole.

            Žiačku pripravila Mgr. Zuzana Obšivanová

          • ŠKOLSKÉ KOLO BIOLOGICKEJ OLYMPIÁDY

          •  V utorok 6. februára sa konalo online školské kolo biologickej olympiády v kategórii E. V oblasti zoológia sa zo žiakov v danej kategórii zúčastnila Solomiia Marhitych zo 7.A, ktorá bola nielen úspešnou riešiteľkou, ale postúpila ďalej do okresného kola biologickej olympiády v príslušnej kategórii.

            Srdečne blahoželáme a prajeme veľa šťastia v ďalšom kole.

            Žiakov pripravila Mgr. Zuzana Obšivanová