• Pytagoriáda – okresné kolo - 2. miesto, 3. miesto

          • Do okresného kola súťaže Pytagoriáda pozvali 9 žiakov našej školy. Úspešnou riešiteľkou bola: Zuzana Panáková z 5.A.

            Žiak Tomáš Krčmárik z 8. A triedy obsadil krásne 2. miesto a čaká na postup do celoslovenského kola.

            Žiačka Mária Hamarová 7.A obsadila krásne 3. miesto.

            Školu v súťaži vzorne reprezentovali: Sofia Toporová 4.A, Matúš Hlaváč 4.A, Miloš Jurkech 5.A, Ema Čelková 5.A, Daniel Moščovič 5.A a Marika Špániková 7.A.

            Žiakov pripravili: Mgr. Daniela Kovačovičová, Mgr. Gabriela Špániková, Mgr. Dušan Paholík

          • Zápis do 1. ročníka

          • Vážení a milí rodičia budúcich prvákov,

            oznamujeme Vám, že zápis do 1. ročníka sa uskutoční v dňoch 17. 4. 2024 (streda) a 18. 4. 2024 (štvrtok) v čase od 14:00 do 17:00 hod. v budove základnej školy.

            Zápis detí bude prebiehať v abecednom poradí:

            • 17. 4. písmená priezviska A – K a 
            • 18. 4. písmená priezviska L – Z.

            Pre urýchlenie zápisu je vhodné priniesť vopred vypísanú prihlášku na vzdelávanie v základnej škole.

            Môžete si ju stiahnuť tu Prihlaska_na_zapis_do_1._rocnika_2024-2025.pdf a vytlačiť. Taktiež si môžete po ňu prísť do materskej školy, alebo aj priamo k nám. Prihlášku budete samozrejme môcť vypísať aj priamo na zápise.

            Upozorňujeme Vás, že na prihláške sa podľa § 144a ods. 1 školského zákona, vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa.

            Podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa sa nevyžaduje, iba ak:

            • jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, ak jeden z rodičov bol pozbavený výkonu rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, alebo ak spôsobilosť jedného z rodičov na právne úkony bola obmedzená (túto skutočnosť je možné preukázať napríklad neoverenou kópiou rozhodnutia súdu),

            • jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať sa (túto skutočnosť je možné preukázať napríklad potvrdením od všeobecného lekára) alebo

            • vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa (túto skutočnosť je možné preukázať napríklad čestným vyhlásením zákonného zástupcu Cestne_vyhlasenie_zakonneho_zastupcu.docx).

            • jeden zo zákonných zástupcov dieťaťa zomrel, v podaní túto skutočnosť možno preukázať fotokópiou úmrtného listu,

            • dieťa vychováva iba matka (otec nie je na rodnom liste dieťaťa uvedený), v podaní túto skutočnosť matka preukazuje fotokópiou rodného listu dieťaťa,

            • ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, a ak o tejto skutočnosti doručia riaditeľovi školy písomné vyhlásenie Pisomne_vyhlasenie_k_podaniam_pisomnych_vyhlaseni_v_spravnom_konani.docx.

            Na zápise si budete môcť objednať sadu školských potrieb do 1. ročníka (zošity, výkresy, farebné papiere a pod.) v cene 25€.

            Tešíme sa na Vás.

            Mgr. Miroslav Brveník

                  riaditeľ školy

          • Využitie nových tabletov v 9.ročníku

          • Na hodine biológie a matematiky pracovali žiaci 9.A triedy s novými tabletmi. Na hodine biológie sa oboznámili s elektronickou učebnicou. Učivo si osvojili nielen pomocou textov a obrazového materiálu, ale i formou cvičení a kvízu.

            Na hodine matematiky pracovali žiaci s programom GeoGebra, pomocou ktorého si vytvárali grafy rôznych funkcií.

            Program GeoGebra je voľne dostupný softvér pre učenie sa a na vyučovanie. V programe sú integrované interaktívna geometria, grafy, systém počítačovej algebry a tabuľkový procesor. Môžu s ním pracovať žiaci od základnej školy až po univerzitnú úroveň. Jeho veľkou výhodou je široká používateľská základňa, čo zabezpečuje množstvo voľne dostupných pomocných materiálov.

            Hodiny pripravili: Mgr. Deniela Kovačovičová, Mgr. Gabriela Špániková, Mgr. Dušan Paholík

          • Programovanie robotov - krúžok Robolab, 3D tlač žiackych modelov

          • Žiaci na krúžku programovania - ROBOLAB vytvorili a naprogramovali ďalšie zaujímavé roboty. Niektoré nás skutočne pobavili. Využili sme pri tom aj 2 nové zakúpené stavebnice LEGO® Education SPIKE ESSENTIAL a PRME.

            LEGO® Education SPIKE™ Prime - set je vzdelávací nástroj pre študentov 6. až 8. ročníka, ktorý kombinuje farebné LEGO stavebné diely s intuitívnym hardvérom a kódovacím jazykom založeným na jazyku Scratch, podporuje kritické myslenie a riešenie komplexných problémov a umožňuje študentom naučiť sa základy STEAM a ďalšie schopnosti 21. storočia.

            Na hodinách informatiky si žiaci vytlačili prvé jednoduché 3D modely - kľúčenky.

            Mgr. Gabriela Špániková

          • Oznam ŠKD

          • Vážení rodičia!

            Oznamujeme Vám, že dňa 5. 4. 2024 (piatok) bude ŠKD z organizačných dôvodov v prevádzke len do 15:00 hod.

            =RŠ=

          • Jarné inšpirácie - aranžovanie 2. a 3. miesto

          • 27.3. 2024 sa žiačky našej školy Vivien Štofaňáková 5. A, Noemi Benková 2.A, Laura Čelková 2.A, Klára Kujanová 2.A, zúčastnili súťaže v aranžovaní "JARNÉ INŠPIRÁCIE" v CVČ v Pov. Bystrici. Súťažili v A kategórii kde Laura Čelková získala 3. miesto za závesný aranžmán a Noemi Benková 2. miesto za stolový aranžmán. Gratulujeme.

            Žiakov pripravila Mgr. Mária Tkáčová

          • Konfrontačný turnaj vo florbale

          • Dňa 27.3.2024 sa výber žiakov 3. a 4. ročníka zúčastnil konfrontačného turnaja vo florbale žiakov, ktorý sa konal v Považskej Bystrici na Základnej škole Nemocničná a zúčastnili sa ho 4 školy. Na turnaji sa nepočítajú body a všetci účastníci turnaja dostali diplom za účasť. Chlapci si zmerali sily s ďalšími školami a odohrali pekné zápasy. Ďakujeme im za reprezentáciu našej školy.

            Žiakov pripravil Mgr. Branislav Galko

          • Považskobystrická latka 2 x 2. miesto, 1 x 3. miesto

          • Dňa 26.3.2024 sa výber žiakov našej školy zúčastnil Považskobystrickej latky (o Pohár primátora mesta Považská Bystrica), ktorý sa konal v Považskej Teplej.

            Súťaže sa z našej školy zúčastnili žiaci: Martina Lednická (5.A), Marek Čelko (6.A), Peter Lednický, Matúš Špánik, Sára Lagínová, Marika Špániková (7.A), Dominik Čelko (8.A), Patrik Galafúsik, Lukáš Kučík, Martin Špánik ( 9.A).

            Súťaže sa zúčastnilo 160 pretekárov. V silnej konkurencii sme dokázali vybojovať pekné umiestnenia. V kategórii dievčat, ročník 2013 si Martina Lednická vybojovala výkonom 120 cm 3.miesto V kategórii chlapcov, ročník 2009 si Dominik Čelko vybojoval výkonom 150 cm 2. miesto a Martin Špánik v kategórii chlapcov, ročník 2008 si vybojoval výkonom 155 cm 2. miesto. Chlapcom a dievčatám ďakujeme za obetavú reprezentáciu našej školy.

            Žiakov pripravil Mgr. Branislav Galko

          • Biologická olympiáda - krajské kolo

          • Dňa 18.3. sa žiačka 9.A triedy Adela Tkáčová zúčastnila krajského kola biologickej olympiády  kategória C - projekt ľan a jeho spracovanie. Žiačka bola úspešnou riešiteľkou a vzorne reprezentovala našu školu. Srdečne blahoželáme!

            Žiačku pripravila Mgr. Daniela Kovačovičová

          • OZNAM ŠJ

          •  

            Vážení rodičia a stravníci,

            z dôvodu Veľkonočných prázdnin (28.03.2024-štvrtok – 02.04.2024-utorok ) a tým prispôsobenej prevádzke ŠJ, bude možné prihlasovanie/odhlasovanie stravy len cez aplikáciu strava.sk alebo počas pracovných dní do 14:00hod. na tel. čísle: 0907 131 615.

            Pevná linka bude v tomto čase nedostupná.  

            Ďakujeme za pochopenie.

            Vedúca školskej jedálne.

          • Okresné kolo Biblickej olympiády - 3. miesto

          • Dňa 21.3.2024 sa žiačky našej školy Emka Kardošová, Ivanka Vančová a Alžbetka Paholíková zúčastnili okresného kola Biblickej olympiády v Považskej Bystrici. Súťaž pozostávala zo 4 kánonických kníh Svätého písma a mala 5 kôl - test, posolstvo biblického textu, citáty, korektúru biblického textu a obrazovú úlohu. V neľahkom súboji ôsmich ZŠ nášho dekanátu nakoniec v tesnom bodovom výsledku naše deviatačky skončili na peknom 3. mieste. Len pol boda ich delilo od druhého miesta. Srdečne im blahoželáme k umiestneniu.

            Žiačky pripravila Mgr. Viera Paholíková

          • OKRESNÉ KOLO CHEMICKEJ OLYMPIÁDY

          • Vo štvrtok 14.marca sa na Základnej škole Školská konalo okresné kolo chemickej olympiády. Z našej školy sa ho zúčastnila žiačka 9.A triedy Zarka Lea Kľučková, ktorá sa musela popasovať s náročnými teoretickými a praktickými úlohami, ktoré však zvládla ako úspešná riešiteľka. Zarke ďakujeme za peknú reprezentáciu školy.

            Žiačku pripravila Mgr. Zuzana Obšivanová.

          • Oprava fasády

          • V týždni od 4. marca nám firma pána Františka Domanického opravila vonkajšiu fasádu budovy školy. Tá bola doslova posiata dierami, ktoré tam za roky vyďobalo vtáctvo, ktoré žije v okolí školy. Priamo do fasády sme osadili 10 trojitých veľkých vtáčích búdok, ďalšie sme osadili na stromy v areáli školy. Sme radi, že areál školy je domovom pre rôzne druhy vtáctva a dúfame, že pochopia, že si už nemusia bydlisko vyďobávať do polystyrénu na fasáde školy, ale môžu sa nasťahovať do búdok:)

            =RŠ=

          • Riaditeľské voľno pre 6.A, 7.A a 8.A dňa 20. 3. 2024

          • Dňa 20. 3. 2024 (streda) sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka - Testovanie 9. Vzhľadom na to, že chceme zabezpečiť nerušený priebeh testovania, triedy 6.A, 7.A a 8.A budú mať riaditeľské voľno. 

            Riadne vyučovanie opäť pokračuje vo štvrtok 21. 3. 2024.

            =RŠ=

    • Kontakty

      • Základná škola Domaniža 103
      • Domaniža103 018 16 Domaniža Slovakia
      • Mgr. Miroslav Brveník
      • Mgr. Zuzana Dižová
      • 042/4394541 - ekonómka 0911 439 454 - riaditeľ
      • 36125814
      • 2021612010
      • Pondelok: do 15,00 - konzultačný deň pre rodičov po dohode s učiteľom Utorok: do 15,00 - Mgr. Dižová Zuzana Streda: do 15,00 - Mgr. Brveník Miroslav Štvrtok: do 15,00 - Mgr. Kovačovičová Daniela Piatok: do 15,00 - Augustínová Alena
    • Prihlásenie